Red VZW Kleine held omdat elk kind het verdient te leven en te schitteren!!

Red VZW Kleine held omdat elk kind het verdient te leven en te schitteren!!

Doel: het voortbestaan van VZW Kleine Held

 

Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor heb ik in 2017 VZW kleine held opgericht. Om de herinnering aan mijn meisje levend te houden en te zorgen dat ze nooit vergeten wordt. Noor werd prematuur geboren op 32 weken en 3 dagen. Omwille van een ernstige aandoening (= het möbius syndroom) heeft ze net geen 7 maanden op de NICU van het AZ Sint-Jan in Brugge gelegen. Van in het begin tot op het allerlaatste moment heeft ze gevochten met alles wat ze in zich had. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd en werd ze de mooiste ster aan de hemel.

Ik heb toen als mama zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke kleertjes en spulletjes te vinden voor de allerkleinsten. Terwijl dat net heel belangrijk is. 

Zo wordt dat klein, kwetsbaar wezentje met al die buisjes en kabeltjes in die veel te grote pamper plots een 'echt' baby'tje. 

Om die reden schenken we gratis startpakketten aan ouders van prematuren en zieke pasgeborenen. In elk startpakket zit er een body, mutsje, couveusedeken, wikkeldeken, geurdoekje, vlaggenlijn, setje mijlpaalkaarten, een pack WaterWipes en een setje badolie van Naif. Op die manier willen we de ouders een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving. We besteden hierbij ook aandacht aan de broertjes en zusjes door hen een gratis zorgenvriendje te schenken. In het mondje van hun zorgenvriendje kunnen ze hun angsten en problemen kwijt. Dit helpt hen om hun zorgen los te laten. En zo komen de ouders die zo’n briefje vinden ook te weten waar hun kind mee worstelt. 

Naast een gratis startpakket bieden we de ouders ook een kosteloze, liefdevolle fotoreportage aan op de dienst neonatologie. Foto’s zijn een belangrijk onderdeel in hun verwerkingsproces. Bovendien hebben de ouders zo ook een blijvende herinnering aan een periode die naast heel wat angst en verdriet ook heel veel liefde kent. De liefde voor hun kind(eren).

Vorig jaar hebben we – zelfs in volle coronacrisis – 915 gratis startpakketten geschonken en hebben we ondanks het feit dat heel wat NICU’s en diensten neonatologie om die reden zelf ook in lockdown gegaan zijn toch nog 189 aanvragen binnen gekregen voor een kosteloze, liefdevolle fotoreportage.

Eén gratis startpakket kost ons gemiddeld 50 euro.

Eén kosteloze, liefdevolle fotoreportage kost ons gemiddeld 25 euro. 

Een dikke twee jaar geleden kregen we het nieuws van het volledig wegvallen van de fondsen van de warmste week (=onze belangrijkste bron van inkomsten) op ons bord. Dit nieuws sloeg echt in als een bom. 

Vlak erna kregen we al een tweede dieptepunt te verwerken : de coronacrisis. Het gevolg hiervan was dat alle acties en evenementen de afgelopen 2 jaar quasi volledig wegvielen. Voor VZW’s die voor hun voortbestaan volledig afhankelijk zijn van giften en acties/evenementen, is dit de doodsteek. 

Daarnaast merk ik ook aan alles dat het momenteel echt moeilijke en onzekere tijden zijn voor iedereen. Dat voelen we ook duidelijk aan de verkoop van onze steunartikelen en de particuliere giften die sindsdien quasi volledig zijn stilgevallen. Begrijpelijk, maar voor ons is dit een onmisbare bron van inkomsten om te kunnen blijven overleven.

Een derde cruciale peiler om de toekomst van mijn meisje haar project te verzekeren, is het afsluiten van partnerships met bedrijven. De ervaring leert echter dat bedrijven momenteel dagelijks overspoeld worden met dergelijke sponsor aanvragen. Om die reden kiezen bedrijven meer en meer om enkel nog samen te werken met een aantal vaste, liefst grote projecten die hen veel visibiliteit opleveren waardoor we ook hier weer uit de boot vallen.

Om budgettaire redenen zullen we de aanvragen voor onze gratis startpakketten en kosteloze, liefdevolle fotoreportages volledig on hold moeten zetten vanaf 1/04/2022.

Elke maand moeten nadenken over hoe we de komende maand of in het beste geval maanden kunnen overbruggen en dit al 2 jaar aan een stuk, brengt echt bijzonder veel stress met zich mee. De druk op mijn schouders om aan de broodnodige fondsen te blijven geraken om mijn meisje haar project te kunnen blijven verderzetten, is echt gigantisch.

Om die reden heb ik mezelf als doel gesteld dat ik na 31/05/2022 enkel nog verder doe als we tegen dan de broodnodige fondsen hebben ingezameld om een volledig werkjaar te kunnen overbruggen zonder bijkomende financiële zorgen en zonder te moeten besparen op noodzakelijke activiteiten zoals blogberichten, nieuwsbrieven, inloopweekends, naaiweekends, interne opleidingen voor onze fotografen, enz..  Om dit doel te halen, hebben we een jaarbudget nodig van 75.000 euro.

Voor mij als mama voelt de VZW echt aan als mijn kindje. Als we op 31/05/2022 de boeken dicht moeten doen omdat het financieel echt niet meer houdbaar is, zal dit voor mij voelen alsof ik mijn meisje nog een tweede keer moet afgeven. Ondertussen betekent onze VZW ook al te veel voor te veel gezinnen van kleine helden. 

Ik hoop oprecht dat er genoeg mensen zullen zijn die mijn meisje haar project willen steunen door middel van een gift. Elk bedrag – hoe klein ook – is nodig om ons doelbedrag te halen. Met elke euro komen we opnieuw een stapje dichter bij ons doel om simpelweg te kunnen blijven bestaan

Steun de kindjes met een moeilijke start want elke kind verdient het om te leven en om te kunnen schitteren. 

Word jij de superheld van onze kleine helden?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29/03/2022 gestart
12433x bekeken

Actie georganiseerd voor:

VZW Kleine Held

VZW Kleine Held

Actie georganiseerd door:

Sarah  Vantomme

Sarah Vantomme

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29/03/2022 gestart
12433x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog