red reekalfjes met een drone

red reekalfjes met een drone
ree vrijwilligers
Deel deze actie via:

Een drone met warmtebeeldcamera is ideaal om pasgeboren wild op te sporen dat zich verschuilt in hoog gras.

 

Een drone met warmtebeeldcamera is ideaal om pasgeboren wild op te sporen dat zich verschuilt in hoog gras. Op die manier kan een hoop dierenleed worden voorkomen tijdens het bewerken van het land. 

Ieder voorjaar sterven er honderden reekalfjes en andere pasgeboren dieren een gruwelijke dood onder landbouwmachines. Het probleem is dat de dieren de neiging hebben zich te verschuilen in het hoge gras en doodstil blijven zitten zodra er een maaimachine nadert. Ook tijdens andere werkzaamheden raken er vaak dieren gewond, of erger. 

Het te voet aflopen van een stuk land dat op het punt staat om bewerkt te worden is een tijdsintensief proces, omdat het hele gebied nauwgezet afgezocht moet worden. Een team van 2-3 personen doet twee hectare per uur. Vanuit de lucht gaat dat veel sneller, er is reeds aangetoond dat het prima mogelijk is om zich verschuilende reekalfjes en ander wild op te sporen door middel van een drone met warmtebeeldcamera. Eén piloot en een observator kunnen op die manier 10 hectare per uur bestrijken.

Als de boeren het hoge grasland gaan maaien, kan het zomaar zijn dat daar reekalfjes in verscholen liggen. Wie denkt dat de diertjes bij het geluid van een aankomende trekker wel opspringen en een veilig heenkomen zoeken, komt bedrogen uit. De reetjes zijn geprogrammeerd om zich bij gevaar juist koest te houden, ze drukken zich dicht tegen de grond en worden daardoor nóg minder goed zichtbaar voor de boer op de trekker.

Daarom gaan boeren, jagers en vrijwilligers vaak vóór het maaien het land in, om te kijken of er reekalfjes zijn. Op deze manier behoeden ze de jonge dieren voor een gruwelijke dood.

Met een drone en thermische camera kan vanuit de lucht snel en zeker in kaart worden gebracht waar de reekalfjes zich bevinden, en voor het maaien van het grasland worden verplaats

 

Als het streefbedrag wordt behaald, wordt een drone aangeschaft en door 3 vrijwilligers een cursus gevolgd voor het besturen van de drone,

 

Wordt er meer opgehaald, gaat het bedrag door naar de dierenambulance

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10/04/2022 gestart
1130x bekeken

Actie georganiseerd door:

ree vrijwilligers

ree vrijwilligers

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10/04/2022 gestart
1130x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden