Red onze Reekalfjes

Red onze Reekalfjes

Actie voor aankoop van een thermische drone voor het redden van reekalfjes, jonge hazen en grondbroeders door vrijwilligers.

 

De Uitdaging,

Elk jaar ondergaan duizenden inheemse vogels, waaronder patrijzen, fazanten, veldleeuweriken, korenkwartels, kwartelkoningen, korengorsen, kwikstaarten en kiekendieven, het tragische lot van vernietiging tijdens het maaien van grachten en wegbermen. Dit gebeurt ondanks de inspanningen van de beheerders om laat te maaien en ondanks zorgvuldige waakzaamheid. Evenzo worden boeren geconfronteerd met het verontrustende feit dat ondanks hun voorzorgsmaatregelen, hertenkalveren verminkt en gedood worden door hun zware en snelle machines. In Duitsland alleen al sterven jaarlijks tussen de 90.000 en 100.000 hertenkalveren onder maaimachines.

Deze wilde dieren hebben de instinctieve reactie om zich te bukken in een poging om aan het gevaar te ontsnappen. Ironisch genoeg leidt deze reactie tot hun ondergang, resulterend in onvoorstelbaar lijden en een onvermijdelijke dood. De gevolgen van dit tragische fenomeen zijn echter niet beperkt tot wilde dieren alleen. Boerderijdieren kunnen ook worden getroffen doordat de kadavers het voer besmetten, wat kan leiden tot ernstige vergiftiging, vooral bij paarden of koeien (botulisme).

Ons team van toegewijde vrijwilligers heeft zich verenigd met een gedeelde missie: het redden van bedreigde dieren die slachtoffer worden van landbouwwerkzaamheden. Met behulp van geavanceerde technologie zoals drones willen we een verschil maken in het leven van deze dieren.

We zijn van plan om een drone uitgerust met thermische camera, waardoor we een nauwkeurig beeld kunnen krijgen van de locatie van inheemse vogels en hertenkalveren tijdens het maaiseizoen aan te kopen. Deze drone stelt ons in staat om op een efficiënte en effectieve manier gebieden te verkennen die anders moeilijk toegankelijk zijn.

Door strategisch te vliegen over gebieden waar de dieren zich bevinden, kunnen we hen snel detecteren en waarschuwen voor naderend gevaar, zoals maaimachines. Dit stelt boeren en grondbeheerders in staat om maatregelen te nemen om deze dieren te beschermen en onnodig leed te voorkomen. Als vrijwilligers bieden we dit gratis aan aan grondbeheerders en boeren.

Ons team van vrijwilligers bestaat uit ervaren dronepiloten en dierenliefhebbers die gepassioneerd zijn over het beschermen van wilde en inheemse diersoorten. We geloven dat technologie een krachtig hulpmiddel kan zijn om het welzijn van deze dieren te verbeteren en we zijn vastbesloten om ons daarvoor in te zetten.

Met de steun van medestanders en donaties streven we ernaar om deze missie tot een succes te maken en een positieve impact te hebben op de kwetsbare dieren in onze gemeenschap.

Wij en de dieren danken jullie voor jullie steun. Al degenen die ons steunen en die na het behalen van ons doel wensen om op de hoogte gehouden te worden zullen we regelmatig foto's van onze acties doorsturen. Ook indien u zelf als vrijwilliger hieraan wil deelnemen bent u altijd welkom.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 6/04/2024 gestart
32x bekeken

Actie georganiseerd door:

Wim Clysters

Wim Clysters

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 6/04/2024 gestart
32x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog