Red gezin uit nood zij zijn alles kwijt door brand in hun woning

Red gezin uit nood zij zijn alles kwijt door brand in hun woning

Dringend hulp gezocht gezin is alles kwijt door woning brand

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Vorige week vrijdag brak er brand uit in een appartementsgebouw op de Brusselsesteenweg in Mechelen. Het vuur verspreide zich snel en het dak ging zowat helemaal in vlammen op. Ook het appartement dat zich onder het dak bevond, werd volledig in de as gelegd. In de flat woonde een gezin van vier kinderen van 3, 14, 15 en 21 jaar samen met hun moeder en stiefvader. Ook de onderliggende appartementen liepen flinke brand-, rook- en waterschade op.

“Mijn broertje van 15 was als enige thuis”, zegt Rania, de oudste dochter van het gezin. “Hij was op zijn kamer toen hij plots een brandgeur opmerkte. Hij liep naar de keuken en zag van daaruit hoe het dak in brand stond. Hij probeerde het vuur nog te blussen met een brandblusser, maar die werkte niet. Hij is dan maar naar buiten gelopen. Hij verwittigde ook de andere bewoners van het gebouw en ook wij werden op de hoogte gebracht. Ik was in Brussel, maar ben direct teruggekeerd.”

De brandweer kon niet verhinderen dat het appartement van Rania’s gezin in vlammen opging.

De brandweer kon niet verhinderen dat het appartement van Rania’s gezin in vlammen opging. 

De brandweer werd snel gealarmeerd, maar die kon niet verhinderen dat het appartement van Rania’s gezin in vlammen opging. “We weten niet hoe het vuur is ontstaan”, zegt ze. “Toen ik een halfuur voor de brand thuis vertrok, heb ik nog nagekeken of er in de keuken niets meer aanstond. En toen mijn broer de brandgeur opmerkte, is hij ook gaan kijken of er nog iets op het vuur stond. Dat was dus zeker niet het geval. Hopelijk brengt het onderzoek daarover nog meer duidelijkheid.”

De volledige inboedel lijkt verloren. “We mogen nog wel eens gaan kijken, maar ik vrees dat er niets meer te redden valt”, zegt Rania. “Dat valt ons erg zwaar. Het is echt een trauma. Kledij, meubelen, eten en andere spullen, het is allemaal weg. Het enige wat we nog hebben zijn de kleren die we droegen op het moment van de brand. Momenteel verblijven we ook allemaal ergens anders. Bij vrienden en op hotel. Dat maakt het rouwen extra lastig, want we willen er zijn voor elkaar.”

Geen verzekering

Het gezin had geen inboedelverzekering. De verzekeringsmaatschappij komt dus niet tussen. “We moeten volledig van nul herbeginnen”, klinkt het. “Daarom ben ik op aanraden van een vriendin een online steunactie gestart. Ik voelde me eerst alleen en dacht dat niemand zou  willen help dit gezin alstublieft 

 

 

Dankjewel al vast 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/07/2023 gestart
113x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lina Morren

Lina Morren

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/07/2023 gestart
113x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden