Opstarten project “Fietsen zonder leeftijd” in Geel

Opstarten project “Fietsen zonder leeftijd” in Geel
Nicole Fierens

Fietsen zonder leeftijd gaat voor fietsgeluk voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Voor opstart en aankoop van fietstaxi.

 

Noodzaak: Dit project staat los van de Guesthouse. Ik heb zelf ondervonden dat je in Geel of in de omliggende gemeente nergens een duofiets kan huren. Je moet je al naar Leuven, Diest of Merksplas begeven. Voor Geel zou dat toch een duurzame meerwaarde kunnen betekenen. We hebben gekozen voor een electrische fietstaxi ipv een duofiets. Op de fietstaxi heb je 2 zitplaatsen(de mantelzorger of begeleider kan meegenieten) en het is overdekt ( ook ideaal bij regenweer). 
Doel van het project: Met de fietstaxi geven we het plezier van een stukje fietsen aan mensen die niet ( meer ) zo mobiel zijn. Met de fietstaxi raken onze passagiers weer wat verder en wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter. Eenzaamheid verdwijnt even. 
Fietsen zonder leeftijd draagt zo bij tot de uitbouw van een warme samenleving van burgers voor burgers. Mensen die kwetsbaar en minder mobiel zijn, komen met de fietstaxi buiten en blijven zo een onderdeel  van de lokale gemeenschap.

Opstart : Maart-April. 

Werking: met App kan je een rit reserveren in Geel. Per rit vragen wij een kleine bijdrage. Om de ritten te verzorgen werken we samen met studenten, flexi en vrijwilligers. Via App WorkToday zoeken wij studenten en flexi‘s. 
Opstapplaatsen: Station Geel. Markt Geel, Hoppin Cipalstraat Geel, Thuislocatie (op aanvraag). Kerk Winkelomseheide Geel, Guesthouse De Steenberg Geel. 

Vragen en suggesties: Per mail Fierensn@icloud.com Telefonisch 0474/862671. 
 

We zoeken ondernemers die graag mee willen investeren in dit project. 

Elke bijdrage groot of klein is welkom. 
Hartelijk dank, Nicole 
 


 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12/01/2024 gestart
192x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Fietsen Zonder Leeftijd

Actie georganiseerd door:

Nicole Fierens

Nicole Fierens

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12/01/2024 gestart
192x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog