Operatie Mila na aanval

Operatie Mila na aanval

Onze 12-jarige spaanse rescue hond Mila werd op 25/5 aangevallen door een loslopende American Stafford in wandelgebied.

 
€ 0 ingezameld

Wat een fijne avondwandeling in natuur- en wandelgebied in Oudsbergen had moeten zijn is op 25/5 geëindigd in een traumatische aanval op onze 12-jarige Mila en een spoedoperatie bij de dierenarts.

Mila werd bruut aangevallen door een (en ik háát het om te moeten zeggen) loslopende American Stafford waarbij er 3 volwassen mannen nodig waren om haar te bevrijden en de andere hond tegen de grond te werken. We hadden nog twee kleinere honden bij en hebben ‘geluk’ gehad dat Mila de klap heeft opgevangen zodat we nog met 3 levende honden huiswaarts konden keren. Naast een grote scheurwonde in haar hals staat ze ook vol bijtgaten over haar lichaam. De American Stafford liep los terwijl de eigenaar(s) onder invloed erachter aan reden met een (landbouw)quad. Hij zette onmiddellijk de aanval in op onze honden nadat hij ze gezien had.

In alle commotie gisteren hebben wij geen contactgegevens van de andere partij kunnen vragen (verzekeringstechnisch + gesprek).

Hun beschrijving is als volgt:

  • 2 mannen op een quad (oa wit met andere kleur en zwarte bullbars)
  • american stafford teef, wit met grijze vlekken
  • man 1: +- 180cm, +- 30j?, mager gebouwd, langer asbruin haar, had een crossbroek aan
  • man 2: +- 180cm, +- 30j?, struiser gebouwd, kalend en broske, grijze stoppelbaard, rond gezicht, had grijs tshirt en jeansbroek aan

De operatie was een voorlopig totaal van 416,77€ zonder nazorgen. Aangezien de andere partij niet gekend is en zich voorlopig niet gemeld heeft, hebben wij dit zelf moeten betalen. 

Elke kleine bijdrage kan ons helpen. Indien de andere partij zich in de toekomst toch bekend maakt, zullen wij het bedrag integraal doorstorten naar dierenasiel Genk.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 28/05/2024 gestart
590x bekeken

Actie georganiseerd door:

Stephanie Thys

Stephanie Thys

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 28/05/2024 gestart
590x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog