Operatie Lucie

Operatie Lucie

Chirurgische ingreep en fysiotherapie voor een hond met dysplasie en artrose

 

Lieve mensen,

De allergrootste band heb ik met mijn hond Lucie, de allerliefste en meest zachtaardige Duitse herder ter wereld van 6,5 jaar oud. 
Sinds december 2022 begon ze overmatig te likken aan de rechtervoorpoot waardoor gisten (fungi) begonnen te ontstaan tussen de tenen, de poot chronisch ontstoken geraakte en vervolgens begon ze te manken. 
Het likken zou gebeuren door stralingspijn vanuit de rechterelleboog en -schouder waar zij met kalkstukjes zit, zoals ze konden zien op de foto's die toen genomen werden bij de dierenarts. 
Er werden in april 2023 verdere foto's genomen van de poten en heupen. Zowel op haar elleboog, schouder en heupen zit zij met dysplasie en op de poten is er reeds artrose vastgesteld. 
Omwille van de dysplasie op de rechtervoorpoot tracht ze zichzelf te ontlasten door haar gewicht te verplaatsen naar haar achterpoten, maar daar zit ze met die heupdysplasie, waardoor ze momenteel moeilijk haar steunpunt vindt. 
We trachten haar pijn onder controle met een maandelijkse pijnstiller die zij om de 4 weken krijgt en supplementen voor de gewrichten, maar meer aangewezen zou een chirurgische ingreep zijn in combinatie met fysiotherapie/hydrotherapie. 
Chirurgische ingrepen bij honden kunnen hoog oplopen omdat daarvan niks terugbetaald wordt, in tegenstelling tot bij ons als mens, wij beschikken gelukkig wel over een hospitalisatieverzekering. 
Ook zeiden ze me in de dierenkliniek dat de 2D-foto's die in april 2023 genomen zijn niet voldoende zijn om over te kunnen gaan tot een operatie. Een 3D-foto zou meer details geven over de elleboog maar dit alleen al zou 1000€ kosten omdat ze daar heel geavanceerde apparatuur voor gebruiken.

Momenteel ben ik aan het sparen voor een dergelijke operatie en revalidatie achteraf d.m.v. fysiotherapie/hydrotherapie. 
Aangezien ik momenteel zelf ook in ziekte ben en als alleenstaande ook mijn maandelijkse kosten te dragen heb, doe ik graag een oproep tot collectieve steun, zodat haar herstel collectief leeft en kan gedragen worden door meerderen.

Alle kleine en grote beetjes kunnen helpen en zijn welkom op mijn rekeningnummer:
BE87 0014 7637 8594

Alvast bedankt voor jullie steun!
In liefde verbonden,
Karen Govaert

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 7/01/2024 gestart
430x bekeken

Actie georganiseerd door:

Karen Govaert

Karen Govaert

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 7/01/2024 gestart
430x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden