Operatie en zorg van onze Loes die aangereden is

Operatie en zorg van onze Loes die aangereden is
André Eschenröder

Loes is aangereden en heeft veel complicaties erdoor opgelopen.

 

17-05 Update. Loes is overgeplaatst van Merelbeke naar Eeklo. Haar bloedwaardes zijn redelijk stabiel maar het moet nog wel elke keer opnieuw gecontroleerd worden. Ze heeft op 11-05 haar 4e kaak operatie gehad. Hierbij hebben ze Loes haar tanden vast gezet en een draad gestoken/hechtingen. En nu hopen dat het zo stabiel blijft met haar kaakje.. Als alles goed gaat word ze over 6 weken opnieuw geopereerd en alles gecontroleerd en mag het draadje/hechting verwijderd worden als alles in orde is met haar kaakje en dan word ook haar hoektand links boven getrokken..

Tot nu toe zit Loes nog altijd aan de sondevoeding omdat ze nog niet helemaal zelfstandig eet, ze eet maar halve porties de rest word via de sonde bij gegeven. Ook krijg ze nog altijd medicatie. En moet haar bloedwaardes gecontroleerd worden.

Helaas kunnen ze op het moment niet veel aan haar schouder doen omdat ze te flexibel is en haar uit de spalk wringt. Haar oogje moeten we even afwachten hoe dat ook afloopt..

----------------------------------------------------------------------

Telefoon gehad dat ze een sondevoeding slangetje krijgt. En dat ze de kaak nog is gaan proberen stabiliseren . En daarna werd ons gezegd dat we Loes mochten ophalen. Op het moment dat we er aan komen in de vanavond om 22.30 ligt Loes nog half onder narcose in der mandje. Daar ben ik (baasje van Loes) helemaal tekeer gegaan dat het onmogelijk is om Loes in deze staat zo met ons naar huis te laten gaan.

Dan waren de instructies 5x per dag sondevoeding inspuiten, 3x per dag pilletjes tegen ontstekingen en 1x per dag pijnstiller. Daarnaast moesten we het verband die rondom haar nek zit ivm de sondevoeding slangetje om de dag verwijderen en schoonmaken en ontsmetten dit werd ons te ingewikkeld en daarom wij hebben besloten voor de beste zorg momenteel om ze daar te laten met de staat hoe Loes erbij lag en met de zorg die ze nog nodig heeft. Ook omdat Loes medicatie momenteel niet via haar mond kan hebben zit ze alle dagen aan het infuus.

In Merelbeke is de zorg groot en er lopen veel studenten en professors rond die Loes momenteel beter kunnen helpen/behandelen.

Ik weet dat het thuis beter is maar soms moet je een moeilijke beslissing maken.

We hebben elke dag contact met elkaar en dan houden ze ons op de hoogte over Loes, en we proberen er zoveel mogelijk langs te gaan.

Zodra de sondevoeding en de medicatie afgebouwd is halen we haar op.

Eerlijk gezegd durfde wij die pillen ook niet te geven o.a omdat ik ook bang was dat ik haar kaak of schouder zou beschadigen en wij willen niks forceren.

Ik weet dat er andere mensen zijn die het anders zouden zien of doen maar geloof me had het graag anders gezien ook wij hadden haar super graag terug thuis willen hebben. Wij willen het beste voor Loes

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de donaties, zonder dit was het ons ook nooit gelukt. Maar dankzij al jullie hulp heeft Loes al meer overleveringskans.

Iedereen nogmaals super bedankt zonder jullie hadden we dit nooit gehaald.

Door een nog onduidelijke reden (aangereden door een auto of door opzettelijk geweld) moest mijn vriendin haar kat gisteren geopereerd worden in dierenkliniek in Merelbeke

Op 1 mei kreeg mijn vriendin om 21:30 's avonds telefoon van de dierenkliniek in Sas van Gent waar ze te horen kreeg dat Loes haar kat is binnen gebracht met zware verwonding aan het gezicht en kaak. Gelukkig konden ze door de chip achterhalen dat mijn vriendin eigenaar is van deze kat.

De kat haar kaak en schouder zijn gebroken, het ooglid kan door diverse kneuzingen en bloedingen niet meer dicht. De reden van de zware verwondingen zijn onduidelijk maar ze gaan er vanuit dat het een auto was.

Ik zeg altijd “niet iedereen is een dierenvriend” dus ik sluit hierbij niet uit dat het om een auto gaat of door opzettelijk geweld. Hoe dan ook we hebben gelijk via de dierenarts een verwijzing gekregen naar de Kliniek Kleine Huisdieren in Merelbeke om haar te laten opereren.

We wisten ook dat de kosten hoog zouden zijn maar omdat Loes ook veel betekend voor me vriendin en mijn dochter heeft ze besloten de operatie toch te laten doen.

Loes moet 6 weken gespalkt worden en moet 6 weken in een honden bench omdat ze  bench rust nodig heeft. Haar kaak word terug vast gezet en zoals het er nu naar uit ziet moeten we iedere week terug naar de kliniek om de spalk te vervangen. 

Haar oogje kan ook niet meer dicht maar dat komt waarschijnlijk omdat de pees van het oog gezwollen is en bloedingen en dat is maar te hopen of dat gaat genezen. We hopen dat ze het gaat redden maar dat zal nog een lange weg zijn om volledig te herstellen. Wat we niet hadden verwacht is dat Loes meerdere operatie's nodig heeft en dat nu de kosten veel hoger oplopen dan verwacht.

Loes heeft voor mijn vriendin en dochter een emotionele waarde dus vandaar ook deze oproep aan de dieren liefhebbers.

Niets moet, alles mag, maar alle beetjes helpen om de kosten te helpen dragen en het draaglijker te maken voor mijn vriendin.

Mvg Andre

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 3/05/2023 gestart
2739x bekeken

Actie georganiseerd door:

André Eschenröder

André Eschenröder

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 3/05/2023 gestart
2739x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden