Op de vlucht naar vrede

Op de vlucht naar vrede
Deel deze actie via:

Inzamelingsactie voor Maria en Vasyl Malanchyn en Ira Hnatyouk.

 

Maria en Vasyl Malanchyn en hun buurvrouw, een 47-jarige lerares aardrijkskunde Ira Hnatyouk, zijn vanuit Oekraïne naar Rotterdam gevlucht. Ira’s echtgenoot Kolja blijft in Oekraïne. Om te vechten.

In Rotterdam worden Maria, Vasyl en Ira opgevangen door Alla, Arnold, Viktoria (9) en Annika (7) Feijnenbuik- Malanchyn, de dochter, schoonzoon en kleinkinderen van Maria en Vasyl. Hoe lang dit gaat duren, weet niemand. Maar we kunnen er gemakshalve van uitgaan dat Arnold en Alla de komende maanden hun handen vol hebben aan de opvang van Maria, Vasyl en Ira. Arnold zit gelukkig niet aan de bedelstaf. Hij heeft een baan en Alla ook. Niettemin trekt deze onverwachte gezinsuitbreiding een zware wissel op de financiën. Dat kan ook haast niet anders. Maria, Vasyl en Ira hebben een selectie van hun bestaan in een paar koffers gepropt. De rest blijft achter in het oorlogsgebied. De kosten voor bedden, matrassen, kleding, eten, toiletartikelen en de hele santenkraam die nodig is om drie mensen te onderhouden, komen voorlopig uit Arnold’s portemonnee. Om ervoor te zorgen dat hij zich de komende tijd niet door allerlei bochten moet wringen om de touwtjes aan elkaar te knopen, ben ik een doneeractie gestart.

Kun jij iets missen om Arnold en Alla een steuntje in de rug te geven zodat zij de opvang van Maria, Vasyl en Ira beter kunnen faciliteren? Klik dan op deze link en doe een donatie. Klein of groot, alles is welkom. Kun je niks missen? Geen probleem, help dan door deze doneeractie op je socials te delen. Ook dat wordt zeer gewaardeerd. 

En dan nog iets: overbodige euro’s worden linea recta overgemaakt naar Giro 555 (Samen in actie voor Oekraïne) of een hulporganisatie van gelijke strekking.

Slava Ukraini!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12/03/2022 gestart
2272x bekeken

Actie georganiseerd door:

jelle simons

jelle simons

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12/03/2022 gestart
2272x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog