NIEUWE TANDEN VOOR OMAR NA ANTI LHBTI-GEWELD

NIEUWE TANDEN VOOR OMAR NA ANTI LHBTI-GEWELD
Vrienden  van Omar
Deel deze actie via:

Na een laffe aanval op Omar, vanwege zijn geaardheid, is zijn gebit dermate beschadigd dat het gereconstrueerd moet worden.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Omar is 21 en sinds 2022 in Nederland. Na een turbulent leven grotendeels onder bewind van  IS, waar het voor de minderheid christelijke Syriërs een helse beproeving was, vluchtte hij met zijn zusje via Italië naar Nederland. 

Eenmaal in het AZC kreeg men snel lucht van Omar’s geaardheid, hetgeen tot problemen leidde. Omar werd gepest, zijn kamer werd besmeurd en regelmatig kwam het tot intimidaties bij de ingang van het terrein. 

Het personeel van het COA heeft werkelijk alles gedaan om Omar te beschermen, maar de enige oplossing is een veilige locatie voor LHBTI+ vluchtelingen, en daar is geen plaats voor zijn zus, daarom heeft hij er voor gekozen om bij vrienden uit de omgeving te logeren. 

Bij het verlaten van het AZC met zijn spullen is het helaas tot een uitbarsting gekomen tussen zowel Omar als 4 aanwezige bewoners. Omar is met vuisten en een boksbeugel (of een hele grote ring, dat is niet zeker) zo vaak en zo hard geslagen dat zijn kaak is ontzet en er zijn 9 (voor)tanden afgebroken. 

De uitspraken en gebaren die naar Omar werden gemaakt, laten geen misverstand bestaan over de reden van het geweld; dit was anti-homogeweld. 

Omar mist nu bijna al zijn voortanden en voelt zich diep ongelukkig. Er is geen geld voor herstel, omdat dit een ingrijpende reconstructie van het gebit vergt, terwijl de verzekeraar slechts het trekken van alle tanden vergoedt. Terwijl Omar niet de schuldige is in dit verhaal en niet zou moeten rondlopen met een kunstgebit, omdat andere besloten dat hij niet mag zijn wat hij is. Dit voelt zo oneerlijk.  

De kosten voor een nieuw gebit zijn geraamd op 31.520,-, bestaande uit vier klikprotheses bij de kaak en het plaatsen van permanente implantaten bij de voortanden. Bovendien moet de kaakchirurg twee keer opereren om de afgebroken tanden te verwijderen. 

Op deze manier kan Omar eindelijk weer kauwen, goed eten en bovendien, kan hij weer lachen. Help ons alstublieft om haat met liefde te bestrijden.

En bedenk, dat dit om zo veel meer dan ‘alleen maar’ nieuwe tanden gaat, dit is een kwestie van goed en fout, waarbij wij als vrienden om Omar heen willen laten zien aan het jonge mannetje dat goed uiteindelijk overwint. 

PS: Over de daders, allereerst is het zeer frustrerend te weten dat die nog vrij rondlopen, ze dekken elkaar en bij afwezigheid van camerabeelden valt lastig te bewijzen wie nu precies verantwoordelijk is voor de exacte verwondingen. Als dat al zou lukken, wordt het een slepend proces van jaren. En we willen niet dat Omar jarenlang zonder gebit moet lopen in zijn studententijd, de bloei van zijn leven, omdat mannen in pakken willen bepaken welke dader moet betalen voor welke tand. 

Tot slot, we zouden het liever niet benoemen, maar omdat AZC's al zoveel haat en racisme te verduren krijgen, willen we met klem vermelden dat de daders geen islamiitische of midden-oosterse achtergrond hadden maar afkomstig waren uit een land in oorlog met Rusland. De reden dat we dit er toch bij vermelden, is omdat Omar zelf geregeld slachtoffer is van vooroordelen ten aanzien van vluchtelingen uit islamitische landen. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/01/2023 gestart
121x bekeken

Actie georganiseerd door:

Vrienden  van Omar

Vrienden van Omar

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/01/2023 gestart
121x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden