Mijn Hersteltraject

Mijn Hersteltraject

Retraite voor mensen met een eetstoornis die doorgaat in de Ardennen (week in de paasvakantie)

 

Na een jarenlange strijd tegen boulimia heb ik een jaar geleden beslist om het gevecht aan te gaan om hier eens en voor altijd van te herstellen. Ondertussen volg ik ambulante therapie in het UZ Gent, centrum voor eetstoornissen en word ik opgevolgd door een diëtiste. Soms heb ik het gevoel dat ik op de goeie weg ben maar sommige dagen voel ik mij vastzitten en wou ik dat ik eventjes kon vluchten van alle drukte hierrond. Via lotgenoten waar ik veel steun van krijg, heb ik de tip gekregen om een retraite te volgen speciaal voor mensen met een eetstoornis, waar zij dit heel positief hebben ervaren. Mijn therapie en ook deze retraite is niet gratis. Voor een week dit te volgen is de kostprijs 800 euro. 

Ik werk 7 op 7 waar ik in het weekend nog 2 flexijobs doe om ervoor te zorgen dat mijn kinderen niets te kort hebben, voor mijn zoon die volgend jaar naar de universiteit gaat om zijn droomrichting te gaan volgen, sta ik er zo goed als financieel alleen voor. 

Mensen die mij kennen, die weten dat eerst aan de anderen denk en ervoor zorg dat zij gelukkig zijn en niets te kort hebben. Maar het is nu nodig dat ik aan mezelf denk, om mij gelukkig te maken. Ik hoop dat deze retraite mij hier mee kan helpen. 

Ik besef dat dit geen weekje vakantie is, maar wel waar ik eventjes rust kan vinden en in een juiste omgeving geconfronteerd worden met mijn ziekte. 

De organisatie ‘Espoir’ stelt de retraite op deze manier voor: Tijdens onze retraites willen we jou even uit de omgeving halen. Even weg uit het heftige dagelijkse leven, even bekomen, loslaten en tot jezelf komen. We focussen op onszelf, onze eigen gevoelens, lichamelijke (on)gemakken, tevredenheid maar ook onze eigen frustraties. Het gaat om tijd nemen voor jezelf en jouw herstel. Even nee kunnen (mogen!) zeggen tegen alles buiten jou. 

Helpen jullie mee zodat ik dit kan volgen? Kleine beetjes helpen en doen soms heel veel! 

Ik ben jullie eeuwig dankbaar! 

Joke Vanackere

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/11/2022 gestart
1386x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Espoir

Actie georganiseerd door:

Joke Vanackere

Joke Vanackere

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/11/2022 gestart
1386x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg
Misbruik melden