Mijn biografie schrijven over Apartheid in Zuid-Afrika

Mijn biografie schrijven over Apartheid in Zuid-Afrika
Pieter Kiers

Biografie. Kleinkinderen vragen: Opa hoe was leven onder apartheid in Z-A met Oma met andere kleur. Gevangenis. Hel op aarde

 

Beste lezer,

Er komt een moment in je leven dat je kleinkinderen beginnen vragen te stellen over hoe het was toen je nog jong was. Onverwachte vragen over alles en nog wat.

In mijn geval krijg ik vaak de vraag: “Opa, vertel eens wat is apartheid, want dat woord hoor ik u zo vaak uitspreken” en de vraag: “in Zuid Afrika in de gevangenis gezeten omdat Oma een andere kleur had?”.

Ze kunnen het eigenlijk niet geloven dat zo iets kan. Ze begrijpen het eenvoudig niet, vandaar herhaaldelijk die vragen.

Nu kan ik gelukkig antwoorden met: “ja, dat was lang geleden, maar nu niet meer”. Op mijn vraag aan hun of ze ooit gehoord hebben van Mandela, waarop ze bijna allemaal ja zeggen. Wel die beroemde meneer Mandela heeft de apartheid in Zuid Afrika afgeschaft en het is niet meer strafbaar als je getrouwd bent of samen woont met iemand met een andere kleur.

Eén vraag of opmerking die mij heeft doen lachen was, waarom wij dan niet in Kruger Park zijn gaan wonen, want ik zei altijd: daar zijn de dieren baas, en is het hun land met de “big 5” als hun regering. De “big 5” zijn de olifant, de buffel, de neushoorn, de leeuw en de luipaard. Behandel de dieren met respect en je krijgt respect terug.

Ik wil die boodschap en mijn levensverhaal in een boek neer schrijven, vooral voor mijn nageslacht zodat ze weten wat hun voorouders mee gemaakt hebben.

Laten we samen werken aan een wereld waar we respect hebben voor elkaar. Respect: geef het en je krijgt het terug.

Daarom vraag ik u heel vriendelijk of u mij met een donatie wil steunen om dit toch redelijk kostbaar project waar te kunnen maken. Als het boek eenmaal gedrukt is, zal het op deze website te koop aangeboden worden, ik schat over 4 tot 5 weken.

Allen die iets gedoneerd hebben, krijgen 10% korting bij de aankoop van mijn geschreven bewogen levensverhaal boek.

Doneren kan door op één van deze knoppen te klikken.

De titel van het boek wordt:

Mijn Verboden Liefde

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 2/04/2024 gestart
616x bekeken

Actie georganiseerd door:

Pieter Kiers

Pieter Kiers

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 2/04/2024 gestart
616x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog