Mathias heeft een zeldzame ongeneeselijke spierziekte

Mathias heeft een zeldzame ongeneeselijke spierziekte
Nicky Van hooff
Deel deze actie

Mathias is een leuke kerel van 21 jaar uit Bonheiden.Hij leidt aan de zeldzame ziekte van Steinert.

141 donaties
20%
€ 3.965 van € 20.000 ingezameld

Mathias is een leuke kerel van 21 jaar met een verstandelijke beperking.Toen Mathias 6 jaar werd kreeg hij te horen dat hij leidt aan ASS en de zeldzame ongeneeslijke ziekte van Steinert, een progressieve spierziekte met uiteindelijk overlijden als gevolg.Mathias heeft al een hele zware medische weg afgelegd. Meermaals naar het ziekenhuis, darmspoelingen, maagzweren, zwakke kauwspieren, spraakgebrek,... Tot voor kort lukte het redelijk goed om alles voor Mathias te organiseren. Maar sinds enkele weken verschijnt er verlamming in zijn benen op en kan Mathias niet meer gaan. Daarom willen wij de vriendinnen van Kim helpen met een traplift zodat hij toch in zijn eigen bedje kan slapen. Zo een jonge kerel hoort niet in een ziekenhuisbed in de woonkamer maar verdiend zijn eigen plekje. Aanpassingen om de woning rolstoel vriendelijk te maken. En een eigen aangepaste rolstoel en aangepast vervoer. Mathias woont samen met mama Kim, zus en kleine broer in Bonheiden. De kostprijs van de traplift is 8000€ , nieuwe rolstoel, aanpassingen in de woning en aangepast vervoer Kosten handen vol geld.Het ziekenfonds komt jammer genoeg maar gedeeltelijk tussen.  Dus de kosten lopen op wat voor een alleenstaande mama onbetaalbaar is. Daarom vragen wij hulp.

 

op HLN staat een artikel van deze actie.

https://www.hln.be/bonheiden/vrienden-starten-crowdfunding-voor-traplift-voor-mathias-21-zo-kan-hij-toch-tenminste-in-zijn-eigen-bedje-slapen~a3b3e9a2/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/04/2022 gestart
7526x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Nicky Van hooff

Nicky Van hooff

141 donaties
20%
€ 3.965 van € 20.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/04/2022 gestart
7526x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Vrienden starten crowdfunding voor traplift voor Mathias (21) : “Zo kan hij toch tenminste in zijn eigen bedje slapen”

11 Apr 2022

BONHEIDEN - Vrienden van een Bonheidense mama zijn een crowdfunding gestart voor haar 21-jarige zoon Mathias. Op zijn zesde kreeg Mathias de diagnose van autismespectrumstoornis (ASS), een verstandelijke beperking en de zeldzame spierziekte van Steinert. Sinds enkele weken zijn z’n onderbenen bij momenten verlamd. “Via een online inzamelingsactie willen we geld inzamelen voor een traplift voor het gezin”, klinkt het.

Het Laatste Nieuws
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden