Mama met gouden hart

Mama met gouden hart

Mijn mama lijdt aan een groot gouden hart waardoor ze al haar hele leven voor anderen zorgt. Via deze weg wil ik haar helpen.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Beste mensen,

Langs deze weg zou ik graag geld inzamelen voor mijn mama. Mijn mama is niet ziek, het enige waar ze aan lijdt is een enorm groot hart…

Aangezien mijn mama al heel haar leven voor anderen zorgt en zo zichzelf telkens wegcijfert, zou ik haar graag een financiële duw in de rug willen geven. Hiervoor zou ik graag beroep willen doen op jullie groot hart.

Laat mij toe jullie een zicht te geven op wat ik bedoel:

Haar jeugd was niet makkelijk.

Ze kwam uit een gezin van 4 kinderen waar zij de jongste was. Op 16-jarige leeftijd werd mijn mama zwanger, een tienermoeder dus. Dit werd bij haar ouders niet goed onthaald waardoor ze op straat stond. Enkele jaren later had ze 4 kinderen.

Ze had niet veel en het was niet makkelijk maar ze heeft haar best gedaan om haar kinderen alles te kunnen geven. Hiervoor heeft ze zichzelf vaak achteruit geschoven… Ik kan me uit mijn jeugd niet 1 keer herinneren dat ze iets voor zichzelf kocht.

In 2007, mijn mama was toen 32, is haar grote zus gestorven in een auto ongeluk. Mijn tante had (ook) 4 kinderen. Mijn nonkel, de vader van de 3 oudste, was al enkele jaren eerder gestorven (ook in een verkeersongeval). Mijn 3 neven (van 16, 14 en 13 jaar) waren dus plots wees. Mijn mama aarzelde geen moment en nam mijn 3 neven in huis. Op 32 jaar had ze dus plots 7 kinderen op te voeden allemaal tussen 16 en 9 jaar. Dit deed ze met alle liefde van de wereld!

Ondertussen zijn alle kinderen volwassen en enkel mijn jongste zus woont nog bij hotelmama. Sinds 2018 gaat het niet goed met mijn grootmoeder, ze werd dement. Desondanks het verleden heeft mijn mama opnieuw niet getwijfeld en nam ze bommi in huis om voor haar te zorgen. Bommi zit nu sinds vorig jaar in een rusthuis omdat ze echt niet meer alleen gelaten kon worden en anders kon mama niet meer gaan werken. De kosten van het rusthuis, ookal is dit een rusthuis van het OCMW, zijn groter dan het pensioen van mijn grootmoeder, dus mama moet elke maand bijleggen.

De jongste dochter van mijn overleden tante is in 2020 moeder geworden van een dochtertje. Zonder slecht te praten over mijn nicht, is ze spijtig genoeg niet in staat om voor een kind te zorgen omwille van mentale problemen. Haar dochter kwam hierdoor in Spanje onder toezicht van de jeugdrechter en zit aldaar in pleegzorg. Vanaf het moment dat mijn mama dit te horen kreeg heeft ze aangegeven dat ze niet wil dat een kind van onze familie buiten de familie zou opgroeien en is ze een procedure gestart om het kindje terug bij de familie te krijgen. Ondertussen heeft mijn mama de voogdij gekregen en zal het kindje vanaf eind januari bij mijn mama opgroeien.

Zoals jullie kunnen zien/lezen zorgt mijn mama dus al bijna heel haar leven voor anderen. Wij zijn allemaal enorm trots op alles wat mama al gedaan heeft en de komende jaren nog zal doen. Daarom zou ik graag deze steunactie beginnen om haar te helpen.

Alle kleine beetjes helpen en het zal zeker goed besteed worden!

Mijn mama huurt een klein appartement en zou eigenlijk graag verhuizen naar iets wat meer geschikt is om een kindje op te voeden. De centjes zullen hieraan besteed worden alsook aan de verdere opvoeding en hopelijk geeft dit haar een beetje financiële ademruimte.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 7/01/2024 gestart
158x bekeken

Actie georganiseerd door:

Whitney Budts

Whitney Budts

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 7/01/2024 gestart
158x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Familie
Misbruik melden