Koken voor het Ronald Mc Donald huis UZ Jette

Koken voor het Ronald Mc Donald huis UZ Jette

Bij het Ronald McDonald Huis zijn families van zieke kinderen meer dan welkom. Help ons om dit 'thuis ver van huis' te helpen

 

De helpende hand…..

Als vriendinnengroep willen we graag het Ronald McDonald huis in Jette steunen, op een praktische en zinvolle manier. Maar we hebben (massaal) jullie hulp nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Wat is het Ronald McDonald huis?

 Het Ronald McDonald huis biedt een thuis aan ouders van kinderen, gehospitaliseerd in UZ Brussel. Ouders, broertjes en zusjes kunnen er verblijven. Het ligt op een boogscheut van het ziekenhuis zodat ze elke dag naar hun kind kunnen gaan om het gerust te stellen en te overladen met liefde in moeilijke tijden. 

Het eerste Ronald McDonald huis werd opgericht in Philadelphia door, indeed, McDonalds. Zij sponsoren nog steeds, de bouw van het huis is bv betaald door McDonalds. Alle andere ondersteuning, financieel en in natura, komt van sponsoring en inzamelacties. En veel vrijwilligers zetten zich in door klusjes te doen in en rond het huis, een luisterend oor te bieden, een kopje koffie te zetten etc.

Wat gaan wij doen?

Wij willen graag een handje helpen. We zouden graag koken voor de tijdelijke bewoners, want gezond eten en tijd maken om zelf te koken is natuurlijk niet het eerste waar ze aan denken. Vandaar ons plan om veel te koken, te portioneren en in te vriezen.                                                                        

Het plan is bij de huismanager enthousiast ontvangen echter…. er is geen vriezer. Daar willen we graag ook voor zorgen: eerst een diepvrieskast aanschaffen en er dan voor zorgen dat die wordt gevuld met gezonde home-made maaltijden.                                            

Daarvoor hebben we geld nodig, veel geld! Vandaar deze oproep om ons te helpen door één of meerdere maaltijden te sponsoren. Voor elke maaltijd vragen we €10,00 (volledige winst gaat naar Ronald McDonald):

  • maaltijdsoep
  • Thaise curry
  • Vegetarische lasagne

We hopen op massale steun en gaan zeker de foto's delen van ons kookmoment en het resultaat8

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/08/2023 gestart
1495x bekeken

Actie georganiseerd door:

Monique van Hoof

Monique van Hoof

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/08/2023 gestart
1495x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog