Koffie en meer

Koffie en meer
Cindy Lemaire

eenzaamheid kan iedereen overkomen. Daarom willen wij een ontmoetingsplaats creëren, zonder drempel.

 

Koffie & Meer

Aleyn FV vestigt zich bij Koffie & Meer. Het is dan ook een andere manier om mensen te gaan helpen die we daar kunnen hanteren. Bij Koffie & Meer is iedereen welkom. Ongeacht je verleden, je levenssituatie, we hanteren het motto “Aleyn is hier om niet alleen te zijn”. Iedereen kan op zoek zijn naar een goed gesprek. Dat kan over van alles zijn. Het is niet altijd omdat je er gelukkig uitziet, naar de maatschappij, je kan vanbinnen echt ongelukkig zijn. Ook dat is een vorm van nood hebben aan een gesprek. Het feit dat je eens kan vertellen wat je ongelukkig maakt. Bij deze mensen heerst er misschien angst om zoiets te uiten. Uit angst dat de omgeving de persoon ondankbaar gaat vinden. Ongelukkig zijn, eenzaamheid, het zijn gevoelens die niet altijd gelinkt moeten worden aan kans-armoede. In veel facetten, op veel vlakken kan iemand zich niet goed voelen. De maatschappij verwacht dan ook dat die mensen, die het allemaal goed hebben, niet klagen niet plooien. De druk die daaruit voortkomt zet mensen soms toe tot daden die schokkend zijn. We blijven dan ook maar met zijn allen beter alert en waakzaam over iedereen. Ook voor die mensen waarvan we denken dat het niet nodig is.

Als we kijken naar ouderen die niet meer mee kunnen met de huidige technologie bv. Ze worden als het ware meegenomen in de rush van de nieuwste ontwikkelingen en moderniseringen. Waar ze vroeger nog een persoonlijk contact hadden bij het bezoekje aan de bankkantoren, of bij het tankstation. Overal zijn de persoonlijke contacten vervangen door automaten. Deze praten niet terug, vragen niet hoe het met hen gaat, en wensen hen geen welgemeende goeiedag als ze vertrekken. Waarden die we als mensen zo hard koesteren, ze verdwijnen stelselmatig in onze opgejaagde maatschappij. Alles wordt vervangen door technische snufjes waar ouderen amper nog in mee zijn. Een cursus volgen is niet meteen voor hen weggelegd. We kunnen hen daar wel een klein duwtje geven, op weg helpen of een tip geven om hun een probleempje te verhelpen. Ook dat zien wij als één van de vele mogelijkheden waar we als vzw in kunnen toedragen.

Jongeren die in de knoop zitten met zichzelf, hun thuissituatie, hun partner, die gewoon even hun hart willen luchten zonder dat er meteen gesproken wordt over vervolggesprekken en/of therapie.

Mensen met een verleden, een verslaving die hen isoleerde van iedereen. Als de attitude er is om nu met een andere ingesteldheid door het leven te gaan, dat is het belangrijkste punt, om aan de slag kan gaan, en nieuwe kansen grijpen. Ook voor hen zetten we een stoeltje klaar. Bij Koffie en Meer is er dan ook enkel niet-alcoholische drank te verkrijgen. Met oog op gezelligheid hebben de mensen er toch de mogelijkheid om een biertje of een wijntje te nuttigen, maar dan een 0% gamma. Om goede dingen te vieren hebben we er zelfs gekoelde bubbels klaar staan!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 28/07/2022 gestart
826x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Aleyn FV

Aleyn FV

Actie georganiseerd door:

Cindy Lemaire

Cindy Lemaire

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 28/07/2022 gestart
826x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden