Kindersteun na verlies door zelfdoding

Kindersteun na verlies door zelfdoding

Donaties waarmee we kinderen de juiste hulp kunnen geven na het verlies van: ouder, familielid of klasgenoot door zelfdoding.

 

Jaarlijks sterven er 1800 mensen als gevolg van zelfdoding. Dit komt neer op 5 mensen per dag. Een verontrustend aantal, zeker als we zien hoeveel kinderen hierdoor achterblijven met een diepe leegte in hun leven waar ze zich geen raad mee weten. Het verlies van een ouder, partner of familielid door zelfdoding is natuurlijk onbegrijpelijk voor iedereen, maar voornamelijk voor kinderen is dit een levens veranderende gebeurtenis. 

Daarom is het absoluut noodzakelijk dat deze kinderen zo snel mogelijk worden bijgestaan door een gespecialiseerde psycholoog om de verwerking van het verlies te starten.

Het rouwproces is voor elk kind anders en het kost dan ook wat tijd om de juiste aanpak te vinden voor elk individueel kind, en natuurlijk zijn hier kosten aan verbonden die niet elke ouder zich langdurig kan veroorloven.

Deze kost is de voornaamste reden om deze crowdfunding te starten, om te zorgen dat elk kind de juiste zorg en aandacht krijgt wat het zo hard nodig heeft in de zware tijd die voor hen ligt. 

Naast de juiste zorg is het ook van belang om kinderen te laten zien dat ondanks hun verlies ze nog gewoon kind mogen zijn en ze een uitje aanbieden om misschien toch een klein beetje hun gedachten te verzetten.

Wat wordt er met mijn donatie gedaan?

  • Financiële steun voor de zorg van het kind.
  • Eventuele vervoerskosten (denk aan openbaar vervoer, taxi enzv..)
  • Eventuele medicatiekosten.
  • En een dagje uit om de gedachten te verzetten mag ook niet ontbreken.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/06/2023 gestart
256x bekeken

Actie georganiseerd door:

marco mulder

marco mulder

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/06/2023 gestart
256x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog