Jonge moeder verliest werk

Jonge moeder verliest werk

Door een schrijnend tekort aan kinderopvang moeten jonge moeders stoppen met werken en thuisblijven zonder financiële hulp.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Lieve mensen

Ik schrijf dit bericht voor een jonge moeder die enkele maanden geleden een lieve dochter kreeg. Toen ze slechts enkele dagen zwanger was heeft ze onmiddellijk een aanvraag voor kinderopvang ingediend omdat ze fulltime werkte. 1 maand voor de uitgerekende bevallingsdatum kreeg ze te horen dat er geen plaats was voor opvang. Ze heeft dan zelf gezocht naar een oplossing en ze heeft deze gevonden. Het kindje kan vanaf midden januari terecht bij een onthaalmoeder. Dit is twee en een halve maand later dan gepland. Het dochtertje werd echter 3 weken te vroeg geboren, waardoor ook haar moederschapsrust eerder stopte. Bij gevolg zit ze met een periode van drie en halve maand waarin er geen opvang is voor het kind. Haar familie woont een uur ver en verder is haar netwerk beperkt om een baby fulltime te kunnen opvangen. Hierdoor moet ze noodgedwongen thuis blijven om op haar baby te passen.

Ze heeft deze situatie zo snel als het kon kenbaar gemaakt bij haar werkgever in de hoop dat er een oplossing gevonden kon worden. Deze is was echter niet bereid om te communiceren over een oplossing en dwong haar onmiddellijk het werk te hervatten. Gezien er geen opvang is voor het kind, kan ze het werk niet hervatten, waarop de werkgever haar heeft gedwongen tot ontslag omdat ze de prestaties van het contract niet kon nakomen. Dit betekent dat ze nu 3,5 maand en misschien nog langer zonder inkomen zit met een pasgeboren baby. Ze heeft op geen enkel vlak recht op steun van officiële instanties.

Om haar de komende maanden te helpen om haar huur en kosten te betalen willen we haar graag financieel verrassen met deze inzamelactie.

Elke jonge moeder verdient het om 100% mama te kunnen zijn. Het zou niet mogen dat moeder en kind in de problemen komen omdat de overheid niet voldoende investeert in kinderopvang of een financieel draagvlak voor jonge moeders.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14/09/2023 gestart
118x bekeken

Actie georganiseerd door:

S. C.

S. C.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14/09/2023 gestart
118x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog