De actie heeft zijn doelbedrag behaald.

Inzameling voor de apotheek van de familie van Omar

Inzameling voor de apotheek van de familie van Omar
Ferial Melssen

Steun voor de familie van Omar in Gaza om een nieuw bestaan op te bouwen.

 
Actie heeft zijn doelbedrag behaald

Doneren is niet meer mogelijk

UPDATE feb 2024:

We hebben een heel mooi bedrag voor de apotheek opgehaald, maar verleggen onze focus voor nu naar directe noodhulp omdat de familie in Gaza het erg moeilijk heeft. 

We hebben veel familie in Gaza. Onze broers en zussen, ooms, tantes, neefjes en nichtjes zijn in Gaza op de vlucht met hun gezinnen. Ons jongste nichtje is net 3 weken oud.

Ze zijn bang, verspreid en constant op de vlucht naar veiligere locaties. We helpen vanuit hier door rechtstreeks geld naar ze te sturen. Voor drinkwater, eten, brandstof en materiaal voor de tenten. Voor alles wat nodig is om onze familie en de mensen daaromheen in leven te houden. Daarvoor hebben we nu echt hulp nodig. Wil je een bedrag doneren? Alle beetjes helpen.

Elke bijdrage gaat via de link of de QR code direct naar onze bankrekening en sturen we naar de familie in Gaza. Ga naar www.oft.ovh/gaza 

Alvast bedankt namens de familie, Suhail & Ferial.

------
Originele actie:
------

Ons neefje Omar (7 jaar) is op maandag 30 oktober 2023 overleden in Gaza.

De apotheek van zijn opa in Beit Hanoun is gebombardeerd. De familie was gelukkig al naar het zuiden van Gaza gevlucht. Er is niets meer over van hun huizen en bestaan. Maar de medicijnen die Omar nodig had waren tijdens het vluchten op gegaan. 

In het ziekenhuis in Khan Younis was geen hulp of medicijnen meer te krijgen, in de gangen lagen dode mensen. Hij is daar overleden.

Hij is in een beetje plastic gewikkeld, want er zijn geen lijkzakken of doeken meer, en buiten in de kuil met de andere doden erbij gelegd. Alleen zijn vader, onze halfbroer Ziad en onze halfbroer Samir, hebben afscheid kunnen nemen.

We voelen ons zo machteloos en hopeloos en willen onze familie steunen, en te helpen om na de oorlog de apotheek te herstellen.

Op Nu.nl staat in beeld hoeveel er van Beit Hanoun is verwoest. Met tranen in onze ogen denken we terug aan onze herinneringen daar. Daarmee is onze wens voor de herbouw van de apotheek alleen nog maar sterker geworden.

Daarom blijven we aandacht vragen voor onze steunactie, om straks wanneer de bommen niet meer vallen te starten met de wederopbouw. 

We willen starten met de herbouw van de apotheek, zodat de lokale en sociale zorg die mensen nodig hebben zo snel mogelijk weer kan beginnen. Zodat niet alleen mijn familie maar de gehele gemeenschap weer kan opbouwen.

Op 1 november heb ik ons verhaal verteld bij in het tv programma Khalid en Sophie. De uitzending is hier terug te kijken op NPO Start, of bekijk het fragment hier. 

Alvast bedankt voor je bijdrage en steun,

Ferial Melssen en familie

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 1/11/2023 gestart
7025x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ferial Melssen

Ferial Melssen

 
Actie heeft zijn doelbedrag behaald

Doneren is niet meer mogelijk

Donaties

 
Toon alle donaties
op 1/11/2023 gestart
7025x bekeken