Incident uitgebrande auto

Incident  uitgebrande auto
Karin  Wal
Deel deze actie

Geld ophalen voor de auto's die beschadigd zijn voor de slachtoffers. De 2 auto's die er naast stonden

48 donaties
32%
€ 801 van € 2.500 ingezameld

Verhaal van slachtoffer

 "In de nacht van 25 op 26 april is rond half 12 's nachts een vuurwerk bom onder de auto van een bewoonster bij ons in de straat gegooid die met een enorme knal is ontploft. Ik stond op het punt om naar bed te gaan, maar ben door het raam vd bovenverdieping gaan kijken wat dit in vredesnaam veroorzaakt kon hebben. Ik zag een gele gloed onder de auto van de buurvrouw.

Het duurde niet lang of ik zag vlammen onder de auto en na 2 min stond de auto al in brand en kon ik niet meer bij mijn auto die ernaast stond. Ik heb tot mijn ontzetting moeten zien hoe mijn auto in no time in vlammen opging. Ik kon niets doen.

Ik ben ontsteld en van slag dat zoiets in mijn buurt gebeurd is.

Ik ben mijn auto kwijt en die is inmiddels naar de sloop. Ik heb de auto nodig voor mijn werk en kan op dit moment geen nieuwe aanschaffen. De auto was nog niet eens afbetaald.

Dit gebeuren heeft dus enorme negatieve consequenties voor mij.

Dit voelt onveilig in een buurt waar ik al 30 jaar woon en waar nog nooit zoiets is gebeurd.

Van mijn buurvrouw waarvan haar auto toch ook behoorlijk is beschadigd  hoor ik hoe groot de impact van dit gebeuren is op haar dochter, die niet meer aan de straatkant durft te slapen.

Kortom, het is een heftige gebeurtenis die diep ingrijpt op mij en het leven in de buurt".

Aangezien mijn buurvrouw niet all risk is verzekerd en dus haar auto kwijt is en niets terugkrijgt van de verzekering. Hoop ik dat ze op deze manier toch iets terug kan krijgen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29/04/2022 gestart
1646x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Karin  Wal

Karin Wal

48 donaties
32%
€ 801 van € 2.500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29/04/2022 gestart
1646x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Twee auto’s branden uit in Groningse wijk Beijum

26 Apr 2022

Twee auto’s zijn afgelopen nacht in brand gevlogen aan de Bentismaheerd in de Groningse wijk Beijum. De politie gaat uit van brandstichting en doet sporenonderzoek. Beide auto’s zijn volledig uitgebrand.

RTV Noord

Twee auto’s gaan in vlammen op in Beijum; politie vermoedt brandstichting

26 Apr 2022

In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee personenauto’s in vlammen opgegaan aan de Bentismaheerd in Beijum. De politie vermoedt dat de auto’s in brand zijn gestoken. Verschillende media maken dinsdagochtend melding van het incident. Een derde auto zou beschadigd zijn geraakt, maar de eigenaar wist het voertuig tijdig te verwijderen. Buurtbewoners probeerden het vuur te blussen, in afwachting van de brandweer. Maar dat mocht niet baten en ook de brandweer kon niet voorkomen dat de voertuigen verloren gingen.

OOG Omroep Groningen

Twee auto’s in Beijum door brand verwoest

26 Apr 2022

In de nacht van maandag op dinsdag zijn aan de Bentismaheerd in Beijum twee auto's door een brand verwoest. Een derde auto raakte beschadigd. Rond 23.30 hoorden meerdere buurtbewoners twee harde knallen. Er bleken twee auto's in brand te staan. In afwachting van de brandweer deden enkele buurtbewoners een poging om de branden te blussen, maar dat had geen resultaat.

NU

Twee auto’s in Beijum door brand verwoest

26 Apr 2022

In de nacht van maandag op dinsdag zijn aan de Bentismaheerd in Beijum twee auto’s door een brand verwoest. Een derde auto raakte beschadigd. Rond 23.30 hoorden meerdere buurtbewoners twee harde knallen. Er bleken twee auto’s in brand te staan. In afwachting van de brandweer deden enkele buurtbewoners een poging om de branden te blussen, maar dat had geen resultaat. 

Groninger Internet Courant

EEN VUURWERKBOM ONDER EEN AUTO GEGOOID?

26 Apr 2022

Gisteravond is er een vuurwerkbom of zoiets onder een auto gegooid aan de Bentismaheerd. Een enorme knal tegen 23:30 en daarna stond de auto in brand.  Een andere auto ernaast kon nog weg rijden, maar is ook beschadigd en de andere auto ernaast is ook helemaal uitgebrand. Dit was een gerichte actie. Politie heeft de hele nacht bij de plek gestaan om ervoor te zorgen dat de volgende dag onderzoek kon worden gedaan.

BeijumNieuws