Hulp voor een nieuwe start voor mijn kinderen

Hulp voor een nieuwe start voor mijn kinderen
Marielle Bus

Geld inzamelen voor een nieuw paard om mijn dochter het steuntje in de rug te geven, hoop doet leven ❤️

 

Na een nare periode en weer op te bouwen naar een nieuwe start hebben we een paardje gekocht, wat de bedoeling als familie allemaal plezier van te hebben.

Ik kreeg een foto doorgestuurd en was direct verliefd op dit paard. Hij zou alleen een beetje mager zijn door transport uit Ierland maar met een maandje zou dit er wel weer aan zitten. We zijn gaan kijken, hij stond in wat donker stalletje en we mochten een proefritje maken. Er werd verder verzekerd dat hij geen stal gebreken had dus we besloten hem mee te nemen.

De volgende dag toen we hem in het daglicht zagen, schrokken we toch wel enorm. Hij was veel magerder als gedacht echter was dit de dag ervoor niet zo opgevallen door zadel. En totaal geen spieren. Maar goed we bleven positief en zouden dit project aan gaan. Helaas kwam de dierenarts paar dagen later en hielp ons snel uit die droom, hij was ondervoed, uitgedroogd en liep op 2 benen mank. Voor de zekerheid ook gelijk bloed geprikt. Een week na de aanschaf ging het bergafwaarts en bleek dat zijn bloed helemaal niet goed, hoge ontstekingswaarden. Hij heeft anti biotica gehad, pijnstillers en maagbeschermers. Klinisch leek hij op te knappen helaas gag zijn bloed geen verbetering. Hij is volledig geechood om de chronische ontsteking op te sporen. Lever, hart,longen,milt etc waren goed, dit gaf toch hoop. Speciaal eiwitrijk voer en probiotica opgestart en hij kwam aan. Tandarts heeft zijn gebit grondig aangepakt, pittige behandeling van achterstallig onderhoud. Ook hier knapte hij weer van op. Tot hij vorige week koliek kreeg, nog van alles geprobeerd maar hij was op en kom dit niet meer aan. Er is toen besloten hem in te slapen.

De manegehouders hebben de dierenartskosten voor ons betaald die opgelopen zijn in de duizenden euro's. We zouden heel graag een bijdrage doen als blijk van waardering en dankbaarheid voor al hun goede zorgen, tijd en geld die ze in dit paard gestoken hebben omdat hij het zo verdiende na zo'n verwaarloosd leven, wedstrijden Ierland gerend en daarna afgedankt.

Uiteraard is er met de verkoper hierover contact opgenomen maar laat niets meer van zich horen.

Het paard laat een grote leegte achter en had voor ons een grote betekenis en was van grote waarde voor alle kinderen die geen leuke jeugd hebben gehad. Het had vreugde, verbinding en herstel moeten opleveren.

Helaas is veel geld opgegaan aan aanschaf en dierenartskosten, waardoor een nieuw paard nu moeilijk is maar juist zo nodig om de kinderen verder te helpen.

Paarden worden ingezet voor therapie, ze spiegelen zo goed en geven zoveel liefde.

Willen jullie mij en mijn kinderen helpen aan een nieuw begin. Dat ze weer plezier in het leven krijgen en de donkere gedachtes naar de achtergrond gaan en kunnen gaan verwerken.

Mijn dank is groot!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 24/04/2024 gestart
251x bekeken

Actie georganiseerd door:

Marielle Bus

Marielle Bus

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24/04/2024 gestart
251x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog