Hoorapparaten

Hoorapparaten

Hoorapparaten tegen sociale, professionele en educatieve isolement worden heel beperkt terugbetaald.

 

Ik ben Andy. Ik heb naast een zware fysieke beperking (zenuwaandoening), ook een zware auditieve beperking erbij gekregen. Hiervoor gebruik ik hoortoestellen. Deze hoortoestellen zijn voor mij nodig om een sociaal leven te kunnen hebben, wat al niet eenvoudig is voor iemand in een rolstoel.

Maar mijn hoortoestellen heb ik ook brood nodig om te studeren aan de hogeschool met bijhorende stages, vergaderingen meevolgen…

Vroeger werd ik in een buitengewoon onderwijs gestopt omdat de maatschappij het ongepast vond dat iemand met een beperking in een gewoon onderwijs zat in de gewone maatschappij. 

Deze beslissing heeft ervoor gezorgd dat ik enorme achterstanden heb opgelopen op maatschappelijk en educatief vlak. Ik heb liggen knokken om te staan waar ik nu sta, midden in een Hogeschool opleiding.

Maar het probleem is dat ik mijn opleiding moeilijker en moeilijker kan volgen. Dit komt omdat ik een serieuze achteruitgang heb van mijn gehoor. Hierdoor heb ik andere/krachtigere hoortoestellen nodig.

Deze hoortoestellen kosten €4 920. De terugbetaling van hoorapparaten is heel beperkt omdat de overheid dit nog altijd ziet als een luxe product. Dit is echter niet correct. Een auditieve beperking is een veel grotere beperking dan er wordt gedacht. En dit op alle vlak. De terugbetaling bedraagt daarom maar €1 597. Hierdoor moet ik zelf €3 323 zelf betalen. Dit is enorm veel geld. Maar ik zou het zo erg vinden om mijn diploma niet te kunnen halen door mijn auditieve beperking.

Ook krijg ik maatschappelijk, van veel mensen, veel kritiek omdat de mensen het enorm vervelend vinden om dingen te herhalen.

Met alle andere kosten erbij is €3 323 echt veel voor mij. Daarom dat alle hulp enorm welkom is. Ik wil iedereen alvast bedanken.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20/01/2023 gestart
985x bekeken

Actie georganiseerd door:

Andy Nijssen

Andy Nijssen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20/01/2023 gestart
985x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog