Herstel natuur- en woongebied in het hart van Oosterzele

Herstel natuur- en woongebied in het hart van Oosterzele

Buurtbewoners en natuurpunt gaan in beroep tegen de beslissing van het college om het bedrijf Deco beton opnieuw te vergunnen

 

Herstel natuur- en woongebied in het hart van Oosterzele 

Deco Beton - een bedrijf gelegen in het centrum van Scheldewindeke - vroeg eerder dit jaar aan de gemeente Oosterzele een verlenging van hun exploitatievergunning.

Ondanks 28 bezwaren op papier, 7 digitale bezwaren én een negatief advies van het Agentschap voor Natuur en Bos, stond het College van Burgemeester en Schepenen een verlenging toe voor een periode van ‘ongeveer’ 2.5  jaar. Dit alles zonder enige motivatie of weerlegging van de bezwaren en het negatief advies.

Met grote verontwaardiging en verstomming hebben de buurtbewoners en natuurpunt dit nieuws vernomen. Om misverstanden te vermijden: Deco Beton heeft alle bestaansrecht, maar het hoort simpelweg niet thuis in woon- of natuurgebied. 

Reeds vele jaren engageren buurtbewoners zich, ondertussen met steun van Natuurpunt, om deze zaak aan te vechten. Deze beslissing van het college dwingt hen om in beroep te gaan (want opgeven is geen optie!). Helaas hangt hier ook een prijskaartje aan vast. Want op een doordachte manier in beroep gaan, kost geld. En daarvoor rekenen we op de solidariteit van buurtbewoners, sympathisanten en natuurliefhebbers.

Vind ook jij dat Deco Beton een nieuwe bestemming moet krijgen buiten woon- en natuurgebied? Vind ook jij dat het bestuur van Oosterzele haar boekje te buiten gaat door het overtreden van regels en procedures? 

Steun dan onze crowdfunding zodat buurtbewoners en natuurpunt op een weloverwogen manier in beroep kunnen gaan ten einde het woon- en natuurgebied van Oosterzele (in ere) te herstellen

Hartelijk dank! 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/05/2024 gestart
798x bekeken

Actie georganiseerd door:

Buurtbewoners Oosterzele & natuurpunt

Buurtbewoners Oosterzele & natuurpunt

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/05/2024 gestart
798x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog