Help St. Oudheidskamer Drachtstercompagnie met de aankoop van It Gebouke

Help St. Oudheidskamer Drachtstercompagnie met de aankoop van It Gebouke

Voor de aankoop van dit historische gebouwtje is veel geld nodig. Met uw steun wordt een nieuwe oudheidskamer gerealiseerd.

 

De Stichting Oudheidskamer Drachtstercompagnie is sinds 2 jaar op zoek naar een nieuwe locatie. De unieke kans doet zich nu voor dat op een historische plek in het dorp het verenigingsgebouwtje “It Gebouke” beschikbaar komt.

“It Gebouke” is in 1938 aan het dorp geschonken door Juffrouw Gelkje van Kooten. Het verenigingsgebouwtje moest worden gebruikt ter bevordering van de stoffelijke en culturele belangen van de bevolking van Drachtstercompagnie. Deze doelstelling sluit naadloos aan bij het doel van de St. Oudheidskamer: het beheren, tentoonstellen, verkrijgen van goederen en informatie betreffende de geschiedenis van Drachtstercompagnie en omgeving.

 

Voor de overname van “It Gebouke” moet overdrachtsbelasting ten bedrage van € 15.000,= worden betaald. Hiervoor vragen wij uw steun! Er is inmiddels door diverse acties al € 10000,- binnen gehaald. Help nu de laatste € 5000,= ook bij elkaar te krijgen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10/01/2022 gestart
2597x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Plaatselijk Belang Drachtstercompagnie

Actie georganiseerd door:

Tseard Jager

Tseard Jager

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10/01/2022 gestart
2597x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog