Help ons zonnetje in huis

Help ons zonnetje in huis
Deel deze actie via:

Onze lieve Kimbo is ziek en enkel te genezen met peperdure medicatie.

 

Liefste iedereen,

Een jaar geleden werden we verliefd op twee asielkatjes, mama Coco en dochter Kimbo. Kimbo werd omschreven als een angstig poesje, haar vertrouwen in mensen was onbestaande. Met alle geduld en liefde die ze verdiende bloeide ze open tot een lieve, grappige, aanhankelijke, en vooral ook vocale poes. Onze band met haar is daarom extra speciaal. Ze is ons zonnetje in huis.

Helaas schijnt ons zonnetje nu niet meer. Een week voor kerst kon ze ineens niet meer op haar pootjes staan. We gingen naar de dierenarts van wacht. Kimbo had hoge koorts en moest bij onze eigen dierenarts grondig onderzocht worden. Onze dierenarts sloeg het advies van haar collega in de wind en verzekerde ze ons dat het om een darmobstructie ging. Verder onderzoek was overbodig. Kimbo bleef achteruitgaan en de dierenarts bleef ons geruststellen. Op kerstdag ging ze zo snel achteruit dat we geen andere optie zagen dan naar een dierenkliniek te rijden. Daar werd ze op intensive care gelegd.

Ook in de dierenkliniek bleef Kimbo achteruitgaan, ondanks een behandeling tegen ontstekingen en longworm. Ze werd blind en kreeg moeite met ademen. De antibiotica sloeg niet aan en onze kleine hartendief werd gediagnosticeerd met neurologische FIP. Deze ziekte is altijd dodelijk. De dierenkliniek kon niets meer voor ons betekenen, behalve haar laten inslapen. Dit was voor ons geen optie. We haalden Kimbo weg uit de dierenkliniek.

Na veel research ontdekten we dat de ziekte helemaal geen doodvonnis hoeft te zijn. We sloten ons aan bij steungroepen en ontmoetten verschillende baasjes van FIP-survivors. Met de juiste medicatie is er 90% kans dat onze lieve Kimbo volledig geneest.

De behandeling duurt 12 weken en de kosten lopen op tot 3000 euro. Dit bedrag komt bovenop de 2000 euro die we al spendeerden aan verkeerde diagnoses, dierenartsen van wacht en dierenklinieken. Als de medicatie aanslaat zal ze zich binnen de week weer beter voelen. De slaagkans is groot, onze liefde voor Kimbo nog veel groter. Toch blijft dit financieel en mentaal zwaar om alleen te dragen.

Dus aan iedereen die ons een beetje wil helpen: wij zijn bijzonder blij en dankbaar met elke euro, elk berichtje en elke kaars die gebrand wordt. Bedankt!

Veel liefs,

Kimbo, Coco, Elisabeth en Brecht

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27/12/2022 gestart
924x bekeken

Actie georganiseerd door:

Brecht Vandevenne

Brecht Vandevenne

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27/12/2022 gestart
924x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden