Help ons tegen onrecht!

Help ons tegen onrecht!

Help een hardwerkende wiskunde docent tegen het onrecht waar DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) mee bezig is.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Lieve mensen, deel dit bericht zoveel mogelijk en als je iets kan missen, al is het maar een euro zou dat al enorm helpen!

Ik zou nooit zomaar een crowdfunding starten als ik niet echt zou denken dat er sprake van onrecht is, maar deze keer wel: 

Dit is even (kort) samengevat de verbijsterende situatie:

Ik ben Elisa, student Integrale Veiligheidskunde en mijn vriend Justin is net een jaar klaar met de lerarenopleiding wiskunde. Mijn vriend is in 2019 van de voltijd naar de deeltijd overgestapt om tijdens zijn studie meer te kunnen werken en de hoge studie kosten en vaste lasten te kunnen betalen. Mijn vriend heeft aan de Hogeschool Rotterdam doorgegeven dat hij deeltijd wilde gaan studeren en heeft dit dan ook in studielink gewijzigd. Hij heeft zich dus ingeschreven voor de deeltijd opleiding. 

Nu claimt DUO dat omdat hij zich niet heeft uitgeschreven voor de voltijd studie hij TEVEEL verdient heeft tijdens deze periode terwijl:

  • Mijn vriend dus heeft aangegeven dat hij voltijd ging studeren in studielink;
  • Dit ook aangetoond kan worden door zowel docenten, als de Hogeschool als te zien is in studielink;

Dit is volgens DUO niet voldoende omdat hij zich had moeten uitschrijven voor de voltijd. Dit is mijn vriend niet duidelijk (genoeg) gemaakt, hij heeft hier geen herinneringsmail van gehad en ging er vanuit dat als hij zich zou inschrijven voor de deeltijd hij automatisch uitgeschreven zou worden voor de voltijd. Dus ondanks het feit dat aan alles te zien is dat mijn vriend deeltijd studeerde moet hij 4000 euro ‘’terug betalen’’ van zijn eigen zuur verdiende geld waar al belasting vanaf is gehaald omdat hij volgens DUO in de voltijd zat terwijl ALLES erop wijst dat hij deeltijd studeerde en dit ook in studielink te zien is. We hebben al een bezwaarschrift ingediend en deze is afgewezen omdat het volgens DUO duidelijk is dat je je moet uitschrijven, maar nogmaals, dit staat alleen in de regelementen, maar mijn vriend is hier niet op geattendeerd wat het logisch maakt dat hij zich niet voor de voltijd heeft uitgeschreven. 

Dus door een administratiefout die echt te belachelijk voor worden wordt omschreven moet mijn hardwerkende vriend heel veel geld GEVEN aan DUO. Ik vind dit absoluut niet eerlijk en eigenlijk zelfs misselijkmakend. Daarom heb ik deze crowdfunding opgezet, om hem te kunnen helpen. Als wiskunde docent verdien je absoluut niet de hoofdprijs en al helemaal omdat dit een betaling is die werkelijk waar onvoorstelbaar is hoop ik dat jullie hem kunnen helpen. 

 

Voor meer bewijsmateriaal zoals het bezwaarschrift of de eerste brief stuur even een PB!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/05/2023 gestart
118x bekeken

Actie georganiseerd door:

Elisa van der Molen

Elisa van der Molen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/05/2023 gestart
118x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog