Help mijn vader revalideren

Help mijn vader revalideren
An De Haan
Deel deze actie via:

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hallo mijn naam is An.

Ik heb een Doneeractie opgestart voor mijn vader van 66 jaar. Mijn vader werd op 6 september erg ziek en is op 13 september in het ziekenhuis gekomen. In mei was al alle ellende begonnen, maar in september werd hij dus echt heel erg ziek en heeft hij delirium gehad door een operatie waar die niet goed is uitgekomen. Een delirium houdt in dat je heel erg verward bent en niet meer weet wat je zegt en doet. Mijn vader wilde niet meer eten en drinken en kreeg hulp van zijn vriendin om naar het toilet te gaan. Alleen zijn vriendin is zelf invalide, zij heeft een spierziekte maar dokters weten niet wat het is en zij krijgt thuiszorg.

Ik zal nu het verhaal vertellen:

Mijn vader kreeg dus een delirium. Hij kreeg daardoor ook de dingen die om hem heen gebeurde niet meer mee. Dit was ontzettend heftig.

Hij wilde niet meer eten en drinken, kon zelf niet naar het toilet en daar hielp zijn vriendin hem bij. Op een gegeven moment wordt zijn vriendin opgenomen in het ziekenhuis voor hoge bloeddruk. Mijn vader was op een donderdag helemaal alleen doordat zijn vriendin in het ziekenhuis lag, alleen hij had dit zelf niet door. Op een maandag werd zijn vriendin ontslagen uit het ziekenhuis en belde ze een taxi om naar huis te gaan. Eenmaal thuis ging ze meteen naar mijn vader om te kijken of hij in orde was. Toen ze de deur van de slaapkamer opendeed, bleek mijn vader niet in bed te liggen. Zijn vriendin schrok zich rot, want mijn vader lag op de grond.

Ze belde meteen naar de ambulance. De ambulance kwam met toeters en bellen en toen ze binnen waren, zeiden ze meteen dat dit niet goed is en dat ze er nog een ambulance bij gingen halen. Die heeft mijn vader meteen meegenomen en onderweg naar het ziekenhuis moesten ze mijn vader reanimeren. Mijn vader was helemaal van de wereld maar gelukkig wel aangekomen in het ziekenhuis. Ze hebben meteen een scan en een hartfilmpje gemaakt. Deze was redelijk goed.

Mijn vader bleek heel veel vocht te kort te hebben. Hij had niet gedronken, behalve af en toe een slokje water. Maar dit is voor geen enkel mens goed. Hij kreeg toen ook een zakje voor de ontlasting en zuurstof toegediend. Na een maand in het ziekenhuis kon hij eindelijk een beetje vloeibaar eten, zoals vla en af en toe soep. De ene dag ging dat beter dan de andere dag.

2 maanden verder kon hij 1 broodje eten en een beetje van de warme maaltijden. Het eten en drinken ging gelukkig steeds beter. Op een gegeven moment stond hij op de wachtlijst voor een verzorgingshuis. En ze hadden een plekje voor mijn vader! Hij kon daar heen om verder te herstellen. Wat was ik blij! Het ging eindelijk de goede kant op met mijn vader, ook al waren het kleine stapjes. Zeker omdat de dokter het gezegd dat mijn vader het niet zou halen, maar mijn vader is sterk en kon dit overwinnen.

Het doet mij elke dag pijn om te zien hoe mijn vader heeft geleden en ik ben blij dat hij er zelf niks van heeft meegekregen. Mijn doneeractie heb ik opgezet omdat mijn vader moet revalideren. Hij heeft 24 uurs zorg nodig en helaas wordt dit niet vergoedt. Omdat mijn vader naar huis is gestuurd vanuit het ziekenhuis en het verzorgingshuis. Als hij hier nog was geweest, dan zou het wel vergoedt worden. Ik gun mijn vader de wereld en dit is iets waardoor hij nog mijn wereld zou kunnen zijn en blijven en waardoor hij zelf ook weer de wereld kan ervaren, zoals voorheen. Ik heb alles al uitgezocht maar 24 uurs hulp krijgen we gewoon echt niet vergoedt. Maar mocht je tips hebben, laat het mij alsjeblieft weten!

Lieve mensen, ik smeek om jullie hulp. Het bedrag wat nodig is kunnen wij helaas niet zomaar op tafel leggen. Ik heb zelf al 1000 euro gespaard voor mijn vader en we hebben nog 2000 euro nodig! Zo kan hij zijn leven weer oppakken en hebben wij de vader terug die wij zo hard missen! Het was een ontzettend heftige periode, maar we willen het zo graag kunnen afsluiten!

Lieve mensen, help ons alsjeblieft 🙏🍀😢

Wij zijn u erg dankbaar ♥️

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 9/02/2022 gestart
337x bekeken

Actie georganiseerd door:

An De Haan

An De Haan

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 9/02/2022 gestart
337x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Familie
Misbruik melden