Help mij meubels maken voor mensen met epilepsie

Help mij meubels maken voor mensen met epilepsie
Marco Cornelisse
Deel deze actie via:

Ik ben Marco Cornelisse en vlieg dit jaar naar Nairobi in Kenia om meubels te maken samen met/voor Kenianen met epilepsie.

 

Dit jaar vliegen de Vliegende Meubelmakers op uitnodiging van de Fred Kiserem Epilepsy Awareness Foundation naar Kenia om een werkplaats in te richten en actuele kennis over houtbewerking over te dragen. Door ons bezoek en de werkplaats hopen we jongeren met epilepsie een kans te geven op de arbeidsmarkt.

In Kenia hebben ongeveer één miljoen mensen een bepaalde vorm van epilepsie. Dit kan komen door malaria, HIV of een bepaalde vorm van kanker. Slechts 20% heeft toegang tot medicijnen om epileptische aanvallen te voorkomen. 

Mensen met epilepsie ontmoeten door onbekendheid rond het verschijnsel nog veel onbegrip en afwijzing in Kenia. Het wordt in verband gebracht met duivelse bezetenheid of hekserij. Veel mensen worden uit schaamte verstoten door hun families of krijgen niet de noodzakelijke medische zorg. Zij zijn kwetsbaar en daardoor vaak het slachtoffer van geweldsincidenten. 

Daarom gaan we ons deze zomer inzetten om een verschil te kunnen maken en om mensen met epilepsie een menswaardig bestaan te geven. 

Help mij om het target bedrag van 1600 euro bijeen te krijgen. 

We nemen lesmateriaal, handgereedschappen en machines mee en schaffen hout en bevestigingsmaterialen aan.

Onze ervaringen worden bijgehouden via een blog op de website (www.marcocornelisse.nl) en op Instagram (https://www.instagram.com/vmm.kenia2022).

Voor informatie over dit project en de vliegende meubelmakers, zie: 

https://www.vliegendemeubelmakers.nl/project/262 /

https://www.facebook.com/KiseremEpilepsyAwarenessFoundation

https://epilepsie.nl/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/05/2022 gestart
1100x bekeken

Actie georganiseerd door:

Marco Cornelisse

Marco Cornelisse

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/05/2022 gestart
1100x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog