Help met de start van 'Stichting Expertise Team Seksueel Trauma'!

Help met de start van 'Stichting Expertise Team Seksueel Trauma'!
Melissa  van der Meer

Mensen met een seksueel trauma en een laag inkomen financieel ondersteunen in hun traumabehandeling, die niet wordt vergoed.

 

Ik ben Melissa van der Meer en ben zelf ervaringsdeskundige betreft Seksueel Misbruik. In mijn eigen helingsproces heb ik ervaren dat je er met alleen praten niet komt. Ik had last van lichamelijk triggers (herinneringen lagen in mijn lichaamsgeheugen opgeslagen), chronische blaasontsteking, altijd veel pijn in mijn onderrug en moeite met aangeraakt worden. Hiervoor heb ik ook haptonomie, lichaamsgerichte therapie en behandelingen bij de osteopaat gehad die allen niet of maar gedeeltelijk werden vergoed door de zorgverzekeraar. Gelukkig kon ik dat betalen. 

Sinds 2015 werk ik zelf als lichaamsgericht therapeut en zag bij de mensen met seksueel trauma dat ze ook meer nodig hadden dan EMDR en lichaamswerk. Sommige hadden ook Osteopathie of bijvoorbeeld homeopathie nodig om volledig te herstellen. Maar helaas kan niet iedereen dit betalen en daarnaast hebben niet alle zorgprofessionals voldoende expertise. Ik ben begonnen met het opbouwen van een netwerk in de Hoeksche Waard en zo werk ik al met meerdere zorgprofessionals nauw samen. 

De Stichting Expertise Team Seksueel Trauma heb ik samen met Petra Arts van Embden opgericht en is per september 2022 van start gegaan in Oud-Beijerland. We zijn inmiddels met ruim tien verschillende disciplines zoals; bekkenfysio, osteopaat, homeopaat, haptonoom, Body-Soul-Fusion®, psychosociaal coach-EMDR, lichaamsgericht therapeut en een systemisch coach. Door scholing, intervisie en intensieve samenwerking kunnen we mensen bieden wat ze nodig hebben om volledig te kunnen herstellen van seksueel trauma. 

Voor de mensen met een minimum of lager inkomen willen we via de Stichting Expertise Team Seksueel Trauma een financiële bijdrage kunnen geven zodat deze mensen ook de hulp kunnen krijgen die buiten de vergoeding van de zorgverzekeraar valt. Wij vinden dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te herstellen van seksueel trauma. Op dit moment zijn er teveel mensen die vast blijven zitten in een vicieuze cirkel doordat ze niet verder komen dan de reguliere zorg die wel vergoed wordt. Zo blijven deze mensen dagelijks in gevecht met het trauma waardoor ze in de overlevingsstand blijven en vaak ook niet meer kunnen werken of kunnen functioneren. Dit zou niet zo moeten zijn! 

Het oprichten van een serieus en goedlopende stichting kost geld. Kosten voor de notaris voor het opstellen van de akte en het oprichten en inschrijven van de stichting. Denk ook aan kosten voor de website, ontwerp van ons logo, laten drukken van flyers en het elektronisch patiënten dossier etc... 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk voldoende geld in te zamelen om de eerste mensen financieel te kunnen gaan ondersteunen. Gemiddeld consult kost €80 en een behandeltraject bestaat uit 10-25 behandelingen. Dan kunnen we met €800 - €2000 1 persoon financieel ondersteunen. 

Met jouw hulp kunnen we de stichting een goede start geven en onze missie, om alle mensen met een seksueel trauma de kans te geven om te herstellen, volbrengen. 

Met jouw donatie help jij mensen met een seksueel trauma van overleven naar leven!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/09/2022 gestart
764x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Expertise Team Seksueel Trauma

Stichting Expertise Team Seksueel Trauma

Actie georganiseerd door:

Melissa  van der Meer

Melissa van der Meer

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/09/2022 gestart
764x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog