Help mensen bij een financiële kater door zinloos geweld gevaarlijke honden

Help mensen bij een financiële kater door zinloos geweld gevaarlijke honden
Steven Vermandel
Deel deze actie

Golden Retriever en hulphond Luna stierf op 27 oktober 2021 door 3 pitbulls. Nieuwe puppy aankopen en opleiden als hulphond.

18 donaties
€ 288 van € 7.500 ingezameld

Wij en onze Golden Retriever Luna werden in oktober slachtoffer van zinloos geweld gepleegd door 3 gevaarlijke honden (Pitbulls). 

We deden er alles aan om onze hulphond te redden, Luna werd 10 dagen opgenomen in het dierenziekenhuis. De natuur besliste er anders over. 

Nog steeds nemen eigenaars van gevaarlijke honden geen of weinig verantwoording op voor hun gestelde fouten. 
Hierdoor komen de slachtoffers niet alleen met een groot verlies te zitten, ook volgt een grote financiële kater. 

Ziekenhuiskosten voor de hond, ziekenhuiskosten voor het menselijk slachtoffer, crematie viervoeter, aankoop van een nieuwe puppy + opleiding. 

Niet alleen bij mensen met een beperking maar ook bij alle andere burgers met hun lieveling kan dit tot een financiële kater leiden.

Helpen jullie ons actiesteunpunt “Golden Luna” en zoveel mogelijk andere slachtoffers de financiële kosten voor een nieuwe puppy of hulphond op te vangen? 

We zijn jullie hiervoor zeer dankbaar.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 8/11/2021 gestart
2738x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Steven Vermandel

Steven Vermandel

18 donaties
€ 288 van € 7.500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 8/11/2021 gestart
2738x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Gezin ontroostbaar nadat hulphond Luna (8) aanval van loslopende pitbulls niet overleeft: “Ik hoop dat baasje gestraft wordt”

29 Oct 2021

JABBEKE - De achtjarige golden retriever Luna is overleden na een aanval door drie pitbulls in Zerkegem (Jabbeke). Die laatste waren niet aangelijnd en sloegen toe tijdens een wandeling. De politie kwam al tussenbeide en de eigenaar deed afstand van de honden. “Ik hoop dat hij wel nog gestraft zal worden. Luna was echt mijn metgezel”, zegt baasje Steven Vermandel (47) uit Zerkegem.

Het Nieuwsblad

Hulphond gestorven na aanval van pitbulls in Zerkegem, baasje vraagt om strengere wetgeving

29 Oct 2021

Hondenbaasje Steven Vermandel uit Zerkegem schreef een open brief naar minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Hij vraagt om een strengere wetgeving voor baasjes van honden, die getraind worden om te bijten. Zijn hulphond Luna werd 2 weken geleden gebeten door 3 loslopende pitbulls. Ze was er te erg aan toe en moest worden ingeslapen. 

VRT NWS

Golden retriever Luna (8) overlijdt na drieste aanval van pitbulls, baasje Steven (47) blijft gebroken achter: "Ze was mijn hulphond, mijn steun en toeverlaat”

28 Oct 2021

JABBEKE - Steven Vermandel (47) uit Zerkegem bekomt van een drieste aanval waarbij golden retriever Luna (8) uiteindelijk het leven liet. Tijdens een wandeling met de schoonzoon van Steven vielen drie loslopende pitbulls het duo plots aan, Luna liep daarbij gruwelijke verwondingen op. Woensdag liet de dierenarts haar inslapen. Steven, die met zware rugproblemen kampt, leidde haar zelf op tot zijn hulphond. “Mijn schoonzoon probeerde de aanval nog tevergeefs af te wenden”, zucht de man. “Hij mag blij zijn dat hij het nog kan navertellen.”

Het Laatste Nieuws
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden