Help jongeren aan een nieuwe start.

Help jongeren aan een nieuwe start.

Help jongeren tussen 16 en 23 jaar aan een nieuw begin.

 

Om jongeren optimaal gebruik te laten maken van hun talenten, op een gezonde manier de grenzen te laten opzoeken en te ondersteunen in hun ontwikkeling, hebben zij de steun en support van hun netwerk nodig. De juiste steun is er niet, instanties genoeg maar wel met teveel wetten en regels en weinig hart voor de situatie van de jongeren. Nu blijkt het juist in de fase van de overgang naar volwassenheid moeilijk om hulp en ondersteuning zó in te richten dat deze aansluit bij en werkt voor jongeren. Vooral het vertrouwen in de benodigde hulp van de instanties blijft achterwege bij deze leeftijdsgroep.

Sommige jongeren voelen zich genoodzaakt om te stoppen met hun opleiding om te gaan werken omdat ze inkomen nodig hebben om de huur te betalen. Daarnaast missen zij vaak nog de vaardigheden om hun financiën te beheersen en worden toeslagen meestal niet uitbetaald op het moment dat de huur wordt afgeschreven. Het ontstaan van schulden ligt hierbij op de loer.

Jongeren met jeugdhulp en verblijf die 16 jaar worden vallen te vaak tussen wal en schip doordat geen aansluitende en passende ondersteuning geboden kan worden in combinatie met huisvesting. Het risico op dakloosheid en versterking van problematiek zien we de laatste tien jaar toenemen onder jongvolwassenen. Voor kwetsbare jongeren is de ontwikkeling naar zelfstandigheid een cruciale fase. De overgang van jeugdhulp naar zelfstandigheid is een continu proces en moet flexibel zijn, gebaseerd op de ontwikkelingsleeftijd en behoeften van jongeren. Hierin hebben we met elkaar een maatschappelijke opgave om deze jongeren zo goed mogelijk te beschermen en ondersteunen, ook na hun 16e of 23e levensjaar.

Adsquares ondersteunt jongeren die zich in een kwetsbare positie bevinden.

Alle hulp is welkom en het delen van deze pagina en onze social media wordt bijzonder gewaardeerd!

Hartelijke dank,

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11/04/2024 gestart
96x bekeken

Actie georganiseerd door:

Edwin Hekman

Edwin Hekman

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11/04/2024 gestart
96x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog