Help Helena mee een pijnvrij en normaal ezelleven te hebben...

Help Helena mee een pijnvrij en normaal ezelleven te hebben...
Lennie Wuyts

Helena maakt deel uit van de kudde ezels van ezelstal ’t gezelschap. Wij bieden interacties met ezels aan in de natuur.

 

Hallo iedereen,

Dit is een warme oproep om mijn grote lieve reuzenezel Helena te helpen steunen. 

Helena maakt deel uit van de kudde ezels van ezelstal ’t gezelschap. Onze ezelstal ligt op een rustgevende locatie en biedt interacties met ezels aan in de natuur. We zijn gericht op kinderen en volwassenen met of zonder een beperking en personen met dementie. Alle mensen, groot of klein, zie je opleven in contact met de ezels. Helena maakt hier een groot deel van uit, vanwege haar grote is zij een unieke ezel en een soort waar veel mensen het bestaan niet eens van afweten. Vaak word dan ook gedacht dat zij een muilezel is, maar niets is minder waar. Helena is een volbloed reuzenezel. Haar vriendelijke ogen en grote oren, zachte vacht werken erg vertederend en maken bij mensen reacties los die niet voor mogelijk worden gehouden. Voor zij die haar kennen, moet ik niet vertellen hoe een fantastische ezel Helena is. Doorheen de jaren steunt zij ons, maar nog vele anderen door gewoon zichzelf te zijn.

Helena is een reuzenezel van ondertussen 7 jaar. Maar helaas was haar eerste levensjaar er één met heel veel vraagtekens, twijfels en vooral emoties. Verschillende bezoeken van de dierenarts (verschillende dierenartsen) voor een heel arsenaal aan onderzoeken, met de daaraan verbonden hoge kosten, volgen elkaar snel op. Telkens gingen we naar huis met een paar dingen die waren uitgesloten maar met nieuwe onbeantwoorde vragen in onze zoektocht naar de oorzaak en de hoop haar te kunnen helpen. 

Het eerste probleem bleek chronische bloedarmoede te zijn. Ook blijkt Helena heel slecht voeding op te nemen waardoor ze heel slecht op gewicht komt en op gewicht blijft. Bij de minste tekenen van pijn valt zij onmiddellijk veel af. Haar maag en darm onderzoeken waren voor de rest in orde. Maar de vraag bleef waarom ze steeds zo veel pijn had en waarom ze zoveel last had van haar voorbeen. December 2019 kregen we te horen dat de grote oorzaak van haar constante pijn een contractie van de dieper buiger was in haar rechter voorbeen. We kregen 3 opties aangeboden : blijvend pijnmedicatie geven, euthanasie of een operatie. De pijnmedicatie zou meer bijwerkingen geven en de effecten op haar maag zijn echt te groot. Het andere alternatief was euthanasie maar daar was Helena noch wij klaar voor. De enige optie om haar een pijn – en medicatievrij leven te geven was een operatie werd ons verteld. Dus kozen wij voor de operatie. Qua prognose en toekomst durfde niemand ons iets te zeggen, we moesten afwachten of de operatie aan zou slaan. De operatie heeft ervoor gezorgd dat Helena redelijk pijnvrij door het leven kan gaan maar ze zal nooit volledig herstellen en blijft kampen met problemen.

Na de operatie volgde enkele maanden met veel overleg met de dierenartsenpraktijk, veel ups en downs, twijfels en onzekerheden. Helena is op goede momenten erg actief en vrolijk.  Maar ze heeft ook nog moeilijke momenten. Aangezien de operatie geen volledig succes was en ze haar voorbeen blijft ontzien overbelast ze haar schouder. Om haar hierbij de ondersteunen komt er om de 3 maanden een osteopaat en acupuncturist langs om haar schouder en been los te werken. Dit omvat een duur kostenplaatje maar zorgt er wel voor dat ze als een normale ezel mee kan in onze kudde. 

Momenteel zitten we al zo'n 16 dagen serieus in het sukkelstraatje met haar benen. Helena wordt echt opgegeten aan haar benen door de vliegen. We hebben al zo veel dingen geprobeerd (flyboots, vliegenspray, blauwspray, inwindelen,...) en niets lijkt echt goed te werken. Haar benen staan momenteel vol wondjes en korsten. Haar achterbenen zijn ontzettend opgezwollen door het ophouden van vocht. Ondertussen is de dierenarts ook al meermaals geweest en hebben we al medicatie opgestart om haar te helpen. Wat we nu doen en dit lijkt ook te werken is dagelijks haar benen wassen, goed drogen en daarna insmeren. De zwelling lijkt te minderen en dat is een goed teken. Het is veel werk maar we zetten door.

Maar we willen jullie daarbij ook om hulp vragen. 

Willen jullie ons steunen en meehelpen om Helena een pijnvrij en normaal ezelleven te schenken?

Voor zij die mij kennen: jullie weten dat ik niet snel iets zal vragen voor mezelf, maar Helena en mijn andere ezels is wat me door weer en wind rechthoudt en ik wil er alles aan doen om haar het beste leven te geven. 

Kan je een centje missen? Groot of klein? Alle steun is heel erg welkom!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21/08/2024 gestart
651x bekeken

Actie georganiseerd voor:

't gezelschap

't gezelschap

Actie georganiseerd door:

Lennie Wuyts

Lennie Wuyts

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21/08/2024 gestart
651x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden