Help deze familie in Portugal

Help deze familie in Portugal
Laura Lugtenaar

Gasexplosie verwoest Portugese family. Help ons helpen! Op 24 juni kreeg mijn vriendin in Nederland dit vreselijke bericht!

 

Op 24 juni kreeg mijn vriendin in Nederland het vreselijke bericht dat in het huis van haar oom en tante het meest vreselijke was gebeurd!

Een gasexplosie maakte van hun thuis & het leven een Ruïne.

Vader en Opa Anibal (66) verliest het leven in de explosie en zijn dochter (23) en kleinkind (11) raken zwaargewond en vechten voor hun leven. Oma en Moeder Fatima was tijdens de explosie buiten en heeft alles gedaan wat zijn kon.

Op dit moment liggen beide nichtjes met ernstige brandwonden in het ziekenhuis, voor het leven van Rafaela wordt nog steeds gevreesd. Voor hen ligt een lange en zware periode van herstel en revalidatie. Hun thuis is weg, echtgenoot/vader/opa Anibal, persoonlijke bezittingen, kleding… alles is weg. Fatima (de vrouw van Anibal) blijft alleen achter en logeert bij een nicht.

De familie zorgt voor noodopvang, maar ook is het nodig om geld in te zamelen. De kosten van de directe zorg voor de meisjes, voor revalidatie en herstel van de brandwonden moeten grotendeels uit eigen middelen worden gefinancierd. Het gezin heeft geen thuis meer, de gemeente kan niet helpen en particulier huren is voor een gemiddelde Portugees onbetaalbaar. Inboedel zal vervangen moeten worden en de reiskosten voor ziekenhuisbezoek in Lissabon en het noorden van Portugal (300km) lopen hard op en dit is nog maar het begin. Hoewel de familie doet wat zij kunnen, is het slechts voldoende voor de ledigen van de eerste nood. 

Ik vraag jullie hulp met een bijdrage om mee te helpen!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11/07/2023 gestart
194x bekeken

Actie georganiseerd door:

Laura Lugtenaar

Laura Lugtenaar

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11/07/2023 gestart
194x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog