Help de Yezidi-gemeenschap!

Help de Yezidi-gemeenschap!
Bob Clerx

Steun ons en draag bij aan de ondersteuning van de Yezidi-gemeenschap in Nederland!

 

Op 3 augustus 2014 werd de Yezidi-gemeenschap in Sinjar, een regio in het noorden van Irak, het doelwit van een verschrikkelijke aanval door de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS). Deze aanval resulteerde in een genocide en een humanitaire crisis van immense omvang.

Duizenden Yezidi's werden gedood tijdens de aanval, terwijl vele anderen werden ontvoerd, mishandeld, en gedwongen tot slavernij of tot bekering tot de islam. Vrouwen en meisjes werden specifiek het doelwit van seksueel geweld en gedwongen tot huwelijken met IS-strijders.

Wij, van stichting NL Helpt Yezidis, zetten ons in om zij die gevlucht zijn voor deze gruweldaden te helpen, in zowel Nederland als in Iraqi Kurdistan.

Alle hulp is nodig. We zijn betrokken bij een aantal projecten die je kunt lezen op onze website. Verder zijn wij bezig met de organisatie van een 10 jarige herdenking in augustus…

Wil je meer weten over wat wij doen of over het bijzondere geloof van de Yezidi? Neem dan contact op via contact@nlhelptyezidis.org of b.clerx@nlhelptyezidis.org

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 24/04/2024 gestart
254x bekeken

Actie georganiseerd voor:

NL Helpt Yezidis

NL Helpt Yezidis

Actie georganiseerd door:

Bob Clerx

Bob Clerx

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24/04/2024 gestart
254x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog