Help Amber om te studeren aan UCLA in de VS

Help Amber om te studeren aan UCLA in de VS
Amber Vermaas

In Amerika studeren is duur, al helemaal als internationale student. Om mijn droom waar te maken, heb ik uw hulp nodig. #UCLA

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hoi allemaal,

Mijn naam is Amber, ik ben 26 jaar en komt uit Roosendaal (Noord-Brabant). Mijn grootste droom is om scenarioschrijver te worden en mijn kansen zullen een stuk groter zijn als ik dit vak kan studeren aan de universiteit. Als je denkt aan de tv- en filmindustrie denk je natuurlijk meteen aan Los Angeles en er is dan ook geen betere plek om 'screenwriting' te studeren dan aan de UCLA.  

Als Nederlander heb ik een studentenvisum nodig om in Amerika te mogen studeren. Het gaat in dit geval om het F-1 visum. Dit houdt helaas in dat ik tijdens mijn studietijd in de VS niet mag werken buiten de campus van de universiteit. Een baan vinden op de campus is erg moeilijk aangezien er circa 50.000 studenten zijn en maar 1300 banen. Van UCLA heb ik te horen gekregen dat ze mij geen baan op de campus kunnen garanderen en dat ze buitenlandse studenten geen voorrang bieden. Dit houdt in dat de kans groot is, dat ik niet kan werken als ik in de VS ben. Daarom heb ik genoeg financiële middelen nodig om het collegegeld, mijn huur en mijn vaste lasten te betalen. In totaal heb ik ongeveer €75.000 netto nodig om alles te betalen en in verband met de schenkbelasting is mijn doelbedrag daarom hoger. 

  • €40.000,- : collegegeld, ‘international student fee’, stage en studiematerialen
  • €18.000,- : huur, internet en GWL (gebaseerd op de gemiddelde kosten van studenten in en nabij LA)
  • €16.200,- : vaste lasten (gebaseerd op de gemiddelde vaste lasten van studenten in en nabij LA)
  • €800,- : vlucht naar de VS

 

Zelf heb ik niet het geld of de middelen om dit geld te verkrijgen zonder crowdfunding en donaties. Tenzij ik het winnende lot van Staatsloterij op straat vind natuurlijk. Ook een lening is geen optie omdat de kans klein is dat ik kan werken in Amerika. Het nieuwe jaar start in September 2023, maar het maanden kan duren voor ik het F-1 visum krijg. Daarom is het van belang dat ik mij zo snel mogelijk inschrijf. 

 

Hieronder zal ik een beetje vertellen over waarom ik zo graag scenarioschrijver wil worden:

Al zolang als ik me kan herinneren verzin ik verhalen. Sommige waren puur om anderen te vermaken en andere verhalen verzon ik voor mezelf. Om te kunnen slapen, weg te dromen of mezelf blij te maken.

Ik wil graag authentieke, meeslepende en inclusieve verhalen schrijven en ik heb er lang over nagedacht om een boek te schrijven. Maar hoe graag ik ook lees, een boek heeft niet het zelfde effect op mij als een televisieserie of een film dat heeft. De series en films brengen veel meer emotie los. Ik moet huilen als er iemand dood gaat en lachen tot ik buikpijn heb bij sommige grappen. 

Ik zou niets liever willen dan dit zelfde effect hebben op andere mensen d.m.v. een door mij geschreven script. Storytelling heeft enorme stappen gemaakt de laatste jaren, maar het is nog lang niet inclusief genoeg. Ik ben er van overtuigd dat ik als gemotiveerde en ambitieuze biseksuele vrouw nog veel meer inclusiviteit en authenticiteit op beeld kan brengen. En als u helpt om mijn droom te verwezenlijken, beloof ik dat ik er alles aan zal doen om dit voor elkaar te krijgen. 

Heel erg bedankt!

Liefs,

Amber

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15/12/2022 gestart
326x bekeken

Actie georganiseerd door:

Amber Vermaas

Amber Vermaas

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15/12/2022 gestart
326x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog