Help Ally aan nieuwe knieën

Help Ally aan nieuwe knieën
Freia Raes

Patella luxatie operatie aan beide knieën voor ex broodfok teefje Ally

 

Hallo iedereen,

Zoals vele al weten heeft ons gezin een heel groot hard voor dieren. Vooral voor dieren met kwaaltjes. Een jaar geleden kwam Alena, roepnaam Ally voorbij en konden we het niet laten om haar een gelukkig leven te bieden. Ally is een 6 Jarig teefje en heeft 5 jaar lang als broodfokteefje gediend. Na deze verschrikkelijke jaren was haar gezondheidstoestand zo erg dat ze bij het asiel terechtgekomen was. Door in slechte omstandigheden geleefd te hebben is haar oogje verwijderd moeten worden. Ook is de dierenarts er achtergekomen dat ze op beide achterknieën Patella Luxatie heeft.

 wat houd dat in?  De knieschijf ofwel patella ligt normaal gesproken in een kraakbeengroef (rolkam) van het onderste gedeelte van het bovenbeen. De knieschijf bevindt zich in de kniepees die recht oversteekt van het bovenbeen naar de rand van het onderbeen. Luxatie betekent 'uit de kom zijn'. Bij patellaluxatie schiet de knieschijf van zijn plaats, naar de binnen- of buitenkant van het been.

De knieschijf heeft een belangrijke functie in het mechanisme van de kniestrekking, bijvoorbeeld bij springen. De onderkant van het bovenbeen met de groeve voor de knieschijf werkt als een soort katrol. Als de bovenbeenspieren aanspannen gaat het onderbeen naar voren, strekt het been en kan erop gesteund worden.

Bij een luxatie van de knieschijf valt deze functie weg doordat de knieschijf en kniepees niet meer in een lijn liggen met de kracht van de bovenbeenspieren. Daardoor kan de hond niet meer goed op dit been steunen. 

Het is dus zeer pijnlijk en dus zeker noodzakelijk om haar te laten opereren!

Ally is een hond met wat kwaaltjes maar het zou niet eerlijk geweest zijn om haar te laten zitten omdat ze niet is zoals de standaard normale hond toch? Wij besloten Ally te adopteren! Wetende dat er dus nog wel een kostenplaatje aan hangt.

Om toch de kosten wat te kunnen bedrukken zouden wij het erg appreciëren als jullie ons een beetje steunen.

het zal een lange revalidatie worden maar Ally verdient dit! wij gaan er volledig voor om haar pijnloos door het leven te kunnen laten gaan.

groetjes

Familie Clarys

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10/06/2022 gestart
1503x bekeken

Actie georganiseerd door:

Freia Raes

Freia Raes

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10/06/2022 gestart
1503x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden