Hart voor Nepal!

Hart voor Nepal!
Sandra van Bergen-Kerver

Gift aan YAUC children home & Rachana Academy

 
€ 0 ingezameld

Lieve allemaal; familie, vrienden, collega’s!

Zoals sommigen van jullie weten, gaan wij volgende maand (terug) naar Nepal!

Een lang gekoesterde droom van *Tim* en mij samen, om de ervaring met dit prachtige land en de bijzondere mensen die we daar hebben mogen leren kennen, te kunnen delen met Dunya en Stan.

Kan het ook nog niet helemaal geloven, dat we deze wens nu hebben kunnen omzetten in een concreet reisplan! Heel dankbaar voel ik me, dat we over een maand daar ‘gewoon’ mogen en kunnen zijn: Dunya, Stan, Tom & ik samen. Met Tim in ons hart!

Kijk er naar uit om onze Nepalese vrienden daar weer te ontmoeten. Tej Prasad Timsina & zijn vrouw Geeta van Yauc children home in Kathmandu & founders van Rachana Academy in Gauradaha. (Deze school is de 1e is de omgeving van hun geboortedorp die ook kinderen van de ‘laagste kasten’ toeliet…inmiddels uitgegroeid tot een mooie school waar vele kinderen uit de omgeving onderwijs krijgen)

Ook zullen we zeker onze bevriende reisagent Nilam Bastola daar weer zien. Hij heeft in zijn geboortedorp een ziekenhuis; Necha community hospital, opgericht. In de weide omtrek, hoog in de Himalaya, de enige Healthcare-post, die er is. 

Het is voor ons hier soms lastig voor te stellen. Terwijl wij hier leven. In welvaart. Op de nr. 6 qua ranking van gelukkigste landen ter wereld... Allerlei voorzieningen, zoals goede gezondheidszorg en onderwijs, voor ons zo ‘normaal’, allemaal als vanzelfsprekend ‘bij de hand’.

Deze mensen, hebben in Nepal waardevolle non-profit organisaties opgezet. Dit getuigt van kracht, doorzettingsvermogen en medemenselijkheid. Heel inspirerend, als je het mij vraagt!

We hebben jullie in het verleden er vaker over verteld!

En velen hebben ook al vaker gedoneerd, waarvoor nogmaals veel dank, want mede door al die hulp toén, lopen al die prachtige projecten nú! Tot op de dag van vandaag!

Als we daar zijn, zou het mooi zijn als we weer een mooie gift kunnen doen. 

En als we met méér zijn, kunnen we ook gewoon meer geven!

Zelf geef ik een donatie het liefst gewoon rechtstreeks daar aan organisaties persoonlijk, zodat ik met mijn eigen ogen ook kan horen en zien, wat er mee gebeurd. 

En met onze eigen ogen hebben Tim en ik in Nepal gezién dat deze mensen, met een paar centen zoveel goeds kunnen doen! (Denk bijv. voor het Yauc Children home, de wederopbouw van het weeshuis na de aardbeving in 2014, maar ook zaken als waterpomp, eten, verzorgingsartikelen, schoolmateriaal voor de kids, voor de school bijv. ook onderwijsmateriaal, bouw en onderhoud van de school, het regelen van een schoolbus zodat ook kinderen van ver weg naar school kunnen etc.! Voor het ziekenhuis denk aan allerhande benodigdheden, zoals verpleegartikelen, medicatie, brancard voor het vervoeren van gewonden door de bergen etc.) 

Helpen brengt ons samen, maakt ons sterker, en de ander voelt zich gezien en gesteund! 

Nu we toch die kant op gaan, kan ik de kans niet voorbij laten gaan, om vanuit onze bescheiden rol gewoon te proberen om deze waardevolle initiatieven van die mooie mensen daar, die wij dan toevallig weer hebben leren kennen, een beetje te steunen voor alles wat ze daar allemaal Goeddoen! 

Doen jullie mee?!

Al is het maar 1 euro, alles wat je kunt missen, is harstikke welkom! 

Dan kunnen wij de gift, als we daar zijn, overhandigen namens ons allemaal!

Alvast super bedankt voor jullie steun en vertrouwen!!

 

Impressie:

 https://www.facebook.com/p/YAUC-Nepal-100071206094475/

https://www.facebook.com/rachanaacademy

https://www.facebook.com/www.nechacommunityhospital.org

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 24/03/2024 gestart
670x bekeken

Actie georganiseerd door:

Sandra van Bergen-Kerver

Sandra van Bergen-Kerver

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24/03/2024 gestart
670x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog