Gescheurde droom

Gescheurde droom
Veronique Maeyaert

Onze gezellige, knusse zomerbar werd een donkere nachtmerrie

 

4 jaar geleden maakten mijn man en ik een carrièreswitch om ons volledig te smijten in de horeca. Allebei volledig geëngageerd, vormden wij een zieltogend , verwaarloosd, maar oh zo charmant cafeetje om tot een sfeervol, gezellig praatcafeetje. Het opzet werd gesmaakt door onze gasten, en we kregen een leuk, warm clientèle. We wilden onze creativiteit niet enkel in het cosy  interieur kwijt  ,maar besloten al vlug om een toets cultuur, muziek en comedy toe te voegen. Met groot succes. Weliswaar met de nodige grote namen uit de muziek en comedywereld. Het waren  investeringen waar we met gemengd succes mochten op terugkijken. We investeerden verder in mooie , gezellige Zuiderse terrassen. Tot corona kwam. Daar stonden we, zoals zovelen met ons, plots voor een grote onbekende factor. Een jaar na de opening was dit even slikken en moesten we iedere euro 3 keer ronddraaien. We hadden al onze spaarcentjes in de inrichting van onze nieuwe zaak gestoken. En daar stonden we opeens zonder omzet waar we zo op gerekend hadden. We kregen gelukkig financiële steun, maar dat was lang niet genoeg om de put in onze rekeningen te vullen.

Na 3 maanden konden we eindelijk weer verder…tot oktober waar we opnieuw 7 maanden geen omzet konden maken.

Aan plannen en initiatieven geen gebrek. We bleven alles verfraaien en evenementen plannen.

Met een piepklein budget maar gewillige handen, maakten we van de weide achter het cafe een prachtige zomertuin.  Met onze moeilijk bij elkaar gewerkte centjes kochten we een grote tweedehands stretchertent om de evenementen buiten te overdekken, in geval van regen. 

Gelukkig hadden we een mooie zomer en konden alle geplande evenementen doorgaan..we hadden zoveel plaats bij nu.

We hadden optredens van kleinkunst, blues, Rock & Roll, coverbands.  We hadden comedy,  cabaret en shlagermuziek.

Ook de zondagse salsadansnamiddagen waren een groot succes.

Mensen waren tevreden en vertoefden zo graag onder de tent, waar we een grote bar en zelf een loungegedeelte hadden in strandsfeer. 

Tot we eindelijk, na een lange werkzomer eindelijk enkele dagen vakantie namen, zagen we plots op de camerabeelden hoe het slechte weer , de stortregens en de rukwinden onze tent volledig in 2 scheurde.

We konden het niet bevatten. Onze mooie zomerbar volledig verwoest.

Eerst wilde mijn man de tent herstellen, maar de geleden schade was niet meer te herstellen. We zagen onze toekomst meteen erg somber in, want die tent betekende alles voor ons. We konden hier gezellig veel mensen ontvangen, en plots was er niets meer…

al ons harde werk vernietigd op enkele minuten tijd.

We zitten nu in zak en as. De wil om in deze barre tijden toch een leuke tijd te bezorgen aan onze klanten is groot maar de centjes om een nieuwe tent te kopen ontbreken. We wilden nog een winterbar creëeren om ook 's winters te genieten van een haardvuur en warme dekentjes, maar helaas lukt dat nu niet meer.

We zijn beiden erg getroffen, maar we zouden toch graag vooruitkijken om iedereen terug te mogen ontvangen in een cosy sfeer, maar aangezien wij zwaar geleden hebben, zoals velen, zouden we graag een warme oproep doen om een kleine bijdrage te doen om ons op weg te helpen in het realiseren van onze droom. Met jullie steun komen we er wel uit.

Mogen we alvast iedereen bedanken die ons een warm hart toedragen.

Lieve warme groeten van Vero en Lolo

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21/09/2022 gestart
3240x bekeken

Actie georganiseerd door:

Veronique Maeyaert

Veronique Maeyaert

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21/09/2022 gestart
3240x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog