GENOCIDE IN ARTSAKH OP ARMENIËRS

GENOCIDE IN ARTSAKH OP ARMENIËRS

Er is een voortdurende GENOCIDE tegen 120.000 Armeniërs die in Nagorno-Karabach wonen, ook wel bekend als Artsakh.

 

Er is een voortdurende genocide tegen 120.000 Armeniërs die in Nagorno-Karabach wonen, ook wel bekend als Artsakh een exclave van Armenië.

9 maanden lang werd de Lachin Corridor geblokkeerd door het Azerbeidzjaanse leger, die de toegang tot voedsel, medische voorraden en andere essentiële zaken belemmerde voor de Armeniërs in Artsakh. Dit moet worden beschouwd als een genocide op grond van artikel II, (c) van het Genocideverdrag: “Het opzettelijk aan de groep opleggen van berekende levensomstandigheden om de fysieke vernietiging ervan te bewerkstelligen.” Verhongering was het eerste genocidewapen wat de Azerbeidjaanse overheid gebruikte begin 2023

Na de maandenlange blokkade van basisbehoeften zoals, voedsel, brandstof, medische hulp, begon het Azerbeidjaanse leger met manchete-aanvallen, het schieten op huizen, minderjarigen te verkrachten, burgers te mishandelen , te vermoordenen en culturele erfgoed te vernielen.

130.000 Armeniërs zijn op de vlucht naar Armenië wegens deze massamoord. Zonder onmiddellijke dramatisch verandering zal deze groep Armeniërs worden uitgemoord.

In Armenië zijn inmiddels duizenden vluchtelingen aangekomen die door een levensgevaarlijke reis zijn aangekomen in hun moederland. Echter hebben zij geen toegang tot primaire levensmiddelen en huisvesting. Deze mensen hebben alles achtergelaten en zijn nu afhankelijk van onze hulp.

Honger als methode om mensen te vernietigen werd door de hele internationale gemeenschap verwaarloosd toen het in 1915 tegen Armeniërs, in 1939 tegen Joden en Polen, in 1941 tegen Russen in Leningrad (nu Sint-Petersburg) en in 1975/1976 tegen Cambodjanen werd gebruikt. Ook bij het gebruik in Srebrenica in de winter van 1993/1994 werd hongersnood verwaarloosd.

Samen moeten wij deze tweede Genocide op de Armeniërs kenbaar maken aan de hele wereld.

Graag zamelen wij geld in voor de huisvesting en primaire levensmiddelen van de vluchtelingen die de Genocide hebben overleefd.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 28/09/2023 gestart
263x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lili Pogosjan

Lili Pogosjan

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 28/09/2023 gestart
263x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog