De actie is voorbij zijn einddatum.

Geld ophalen voor Ometepe Bilingual school in Ometepe, Nicaragua!

Geld ophalen voor Ometepe Bilingual school in Ometepe, Nicaragua!
Robin Brand

Ik ga op 28 januari 2023 de vulkaan conception beklimmen om geld op te halen voor een school op het eiland ometepe!

 
Actie loopt tot 29/01/2023

Doneren is niet meer mogelijk

Beste mensen! Ik ben Robin Brand 24 jaar en kom uit Oldenzaal, Nederland. Ik ben momenteel de reis van m’n leven aan het maken. Ik ben 23 november 2022 gestart in Costa Rica en 7 weken lang Costa Rica ontdekt en ben sinds 10 januari in Nicaragua. Ik leef de tijd van m’n leven hier in Centraal-Amerika. Ik ben momenteel 2 maand bezig en ben 2 weken geleden aangekomen in Ometepe een eiland in het grootste meer van Nicaragua. Daar ben ik meer lokaler gaan leven. Zeker de hostels bezocht maar ook een bewuste keuze gemaakt om af en toe eens een familie hostel te bezoeken en wat informatie van het eiland op te halen. Verhalen hoe het vroeger was hier, de oorlog in 2018, de coronacrisus en hoe het leven hier is. Door deze verhalen ben ik er meer achtergekomen, hoe moeilijk leven het hier is. Het meeste hangt af van het toerisme, verbouw en koffie en tabak. gemiddelde inkomen ligt hier rond de 220 euro per maand. Dat is z’n 55 euro per week. 

 

De 2 vulkanen vormen het eiland Ometepe. Vulkaan maderas 1394 meter hoog en vulkaan Conception 1610 meter hoog. Zijn daarom ook de smaakmaker van het eiland. De vulkanen zijn beide beklimbaar. En hier ontstond bij mij het idee om beide vulkanen te beklimmen. 

Vulkaan Maderas als warming up -> en daarna vulkaan Conception. Maar zoals ik zij Maderas als warming-up want ik ga vulkaan conception gebruiken voor een project wat werkelijkheid gaat worden. 

WANT IK WIL WAT TERUG DOEN AAN DE LOKALE BEVOLKING EN DAN WEL VOOR DE TOEKOMST. DE KINDEREN VAN HET EILAND. 

 

Ik ben contact gaan zoeken naar wat scholen hier op het eiland en ben me gaan inlezen, hoe het onderwijs systeem eruit ziet. Nadien kwam ik uit bij Ometepe bilingual school. Een school die zijn kinderen opleid door 2 talig onderwijs te bieden. Want een aantal feiten: 2% van de kinderen maakt de middelbare school af, en slechts 62% haalt de 5e klas niet, als gevolg daarvan is 30% van de bevolking analfabeet.

Veel scholen in Nicaragua kunnen niet eens basismaterialen om te leren, zoals papier, pennen en boeken, leveren. De eigenaar van Hacienda Merida, Alvaro Molina, heeft zelf een jonge dochter en zoon en is zeer geïnvesteerd in kwaliteitsonderwijs en in een goede toekomst voor de kinderen van het land.

 

Daarom heb ik voor deze school gekozen! Ik wil mijn aandeel leveren aan deze school en wat terug doen! En daar heb ik jullie hulp bij nodig!!

Ik ga op vrijdag 28 januari 2023 de volcano Conception beklimmen. Om daarmee geld op te halen voor deze school. 

Het zal geen makkelijk uitdaging worden. De vulkaan is 1610 meter hoog, nog steeds actief en de laatste uitbarsting was in 2010. Maar ik ga deze beklimmen met een gids! 

Want we klimmen tot de top van 1610 meter, 15 km lange hike, en zal tussen de 8 tot 10 uur duren. Maar natuurlijk alles voor de Ometepe bilingual school. 

Hoe kunnen jullie me helpen ? 
 

Door te doneren! Zoals jullie hieronder zien is er een link. Daar kan jij je donatie doen voor de kinderen van Bilingual school in Ometepe

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/01/2023 gestart
833x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Ometepe bilingual school.

Ometepe bilingual school.

Actie georganiseerd door:

Robin Brand

Robin Brand

 
Actie loopt tot 29/01/2023

Doneren is niet meer mogelijk

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/01/2023 gestart
833x bekeken
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden