Lilly Lynn collecteert voor: FIGHT TO CANCER

FIGHT TO CANCER
Lilly Lynn Don

Fight to cancer met Gym Dordrecht. We bundelen onze krachten samen om te vechten voor mensen die leven met kanker.

 

Fight to cancer met Gym Dordrecht

Gym Dordrecht werd uitgedaagd door de gemeente Dordrecht om een leuke sportactiviteit te organiseren tijdens de Nationale Sportweek. Liliane (eigenaresse van Gym Dordrecht) gaat er een speciale dag van maken waarin de slogan “De Gym met aandacht voor jou…” tot haar recht zal komen. In samenwerking met Fortius en de bedrijven die sponsoren gaat dit een fantastische dag worden.

Recentelijk heeft zij met een groot verlies te maken gekregen, dit triggerde haar om de komende periode aandacht te schenken aan mensen die op welke manier dan ook met kanker te maken hebben of hebben gehad.

Liliane vindt het belangrijk dat er aandacht is voor deze doelgroep om met elkaar de drempel te verlagen naar de reguliere sportschool. Er zal vanuit Gym Dordrecht een passend aanbod komen. volledig gericht op beweging, ontspanning & coaching, aangepast op de behoefte van deze doelgroep. Dit allemaal onder professionele begeleiding. Ervaringsdeskundigen, coaching, therapie, personal training, orthomoleculaire expertise en begeleiding vanuit de fysiotherapeut behoren allemaal tot de mogelijkheid. 

Deze dag is bedoeld om iedereen samen te brengen, een dag om te laten zien dat we de krachten samen bundelen. Met als doel de mensen die op dit moment vechten voor hun leven een hart onder de riem te steken, maar ook de mensen die herstellende zijn van de ziekte. En laten we vooral niet vergeten een moment stil te staan bij de mensen die ons lief zijn en we hebben verloren in deze strijd.

Mijn verhaal (als dochter van Liliane)

Helaas heb ik op jonge leeftijd vaak dierbare moeten verliezen of zien lijden aan kanker. Dit vond, en vind ik nogsteeds, heel erg lastig. Mijn familie betekend zoveel voor mij. Ze zijn mij zo dierbaar en ik ben zo gehecht aan hun. 

Mijn angst om dierbare te verliezen is door de jaren heen erg gegroeid. Ik vond het zo lastig om mensen die zo dicht bij je staan te verliezen of te zien lijden. Daardoor ben ik soms bang. Bang om nog meer mensen te verliezen die me dierbaar zijn. Zelfs als ik denk aan mijn lieve moeder, die inmiddels al 8 jaar ziek is, voel ik soms angst om haar te verliezen. Mama is echt alles voor mij! Mijn angst laat natuurlijk ook wel weer zien hoeveel ik van mijn familie hou en hoeveel ik om ze geef, hoewel dat het verlies alleen maar moeilijker maakt. 

Mijn lieve opa, mijn 2 overgrootmoeders, en 5 maanden geleden ook mijn tante, zijn allemaal gestorven aan kanker. Daarnaast ook nog oma die ziek is geweest en mama die tot de dag van vandaag deze ziekte met zich mee draagt. 6 slachtoffers in mijn familie, en dat zijn er 6 teveel. 

Maar ik weet dat ik hier geen invloed op heb. Het enige waar ik invloed op heb is de manier waarop ik er mee omga. Ik probeer alles wat er gebeurd is, en mijn gevoelens die daar bij komen kijken, te accepteren. Ik probeer er te zijn voor mijn familie en ze te helpen waar dat nodig is! En dat is ook het enige wat ik kan doen in mijn positie. 

Ik ben hier vandaag op deze dag ter nagedachtenis van mijn lieve familie die ik verloren heb aan kanker en ik denk aan alle andere slachtoffers en mensen die momenteel nog vechten tegen deze ziekte.

Programma Fight to Cancer

Deze dag kan iedereen meedoen. Of je fit bent of niet, voor ieder hebben wij een boks ronde samengesteld op niveau. Iedere deelnemer schrijft zich in voor een boks ronde naar keuze, aansluitend mag elke deelnemer aangeven nog een aantal rondes te wandelen/joggen/hardlopen over de sintelbaan. Voor diegenen die niet willen boksen is het ook mogelijk om alleen te hardlopen of aan een Zumba style workout mee te doen: “Dance for life”

Ieder vecht, danst of oopt met een eigen verhaal, een eigen doel, voor een eigen dierbare en tegen een bepaalde vorm van kanker.  Wil jij ook meedoen? Dan kun je jezelf aanmelden als collectant. Inschrijven kan met deze link:

https://gymdordrecht.nl/fight-to-cancer-met-gym-dordrecht/

Wij vragen een kleine vergoeding van €12,50. Daarvoor krijg je een mooi sport shirt en een healthy food box.

Bedrijven kunnen sponsoren en met hun team deelnemen. Sponsoren krijgen een plek op de sportshirts van deze dag. Via deze link:

https://gymdordrecht.nl/fight-to-cancer-met-gym-dordrecht/#inschrijven-sponsor

Programma 

10:00 Welkom

10:30 Run for life lange afstand loop

10:30 Round 1 Fight to Fight (Ervaren boksers)

11:30 Round 2 Learn to Fight (Beginners)

12:30 Round 3 Buddy Fight (Ervaren & beginners mix)

12:30 Dance for life

13:30 Round 4 Family Fight (Ouders, kinderen, alle leeftijden)

13:30 Lezing Boukje vd Ven

14:30 Round 5 Boks coaching. Boksen word als middel ingezet, er word gewerkt aan emotionele, fysieke en mentale weerbaarheid. 

15:30 No Knock-Out (presentie jongeren)

16:00 Slot

Goede doel

De opbrengsten gaan naar Helianthus te Dordrecht, Centrum leven met en na kanker. Hier wordt met behulp van vrijwilligers een veilige plek gecreëerd voor iedereen die met kanker te maken heeft. Zij bieden een luisterend oor en organiseren diverse activiteiten. 

Oktober is de maand in het teken van borstkanker. Helianthus organiseert dan een verwendag voor haar gasten. Een deel van de donaties zal dan ook gaan naar de lunch voor deze dag.

Om voor hun gasten een lekker vers kopje koffie te zetten hebben zijn een professioneel koffiezet apparaat nodig. Een deel van de donaties zal dan ook gaan naar een mooi apparaat.

Word jij mijn persoonlijke sponsor? 

Ook jij kent vast iemand die vecht of heeft gevochten tegen kanker. Door deel te nemen aan deze dag of mijn persoonlijke sponsor te worden vecht je mee! We bundelen de krachten samen. 

Een gift doneren kan door een bedrag naar keuze op deze site achter te laten. Je bijdrage is meer dan welkom. Meedoen aan deze dag kan middels deze link:

https://gymdordrecht.nl/fight-to-cancer-met-gym-dordrecht/#inschrijven

Alvast bedankt voor je steun! 

Liliane van Oijen 

Updates

Laden...
op 23/08/2023 gestart
390x bekeken

Collectant voor deze actie:

Lilly Lynn Don

Lilly Lynn Don

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/08/2023 gestart
390x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog