Fietsen & Dromen

Fietsen & Dromen
Linda Nuyts
Deel deze actie via:

Help Karla & Dirk om hun dromen terug op te bouwen na de overstromingen

 
€ 0 ingezameld

 

Van nul terug beginnen...

Door de overstromingen in Wallonië, zijn heel veel mensen alles kwijt geraakt. Zo ook Karla & Dirk.  Zij zagen hun droom letterlijk wegspoelen. Nu proberen zij de draad terug op te pikken. En wij willen hen daarbij een beetje hoop en moed geven.

Een mooie droom en hoe we kunnen helpen

Karla & Dirk willen in hun Gites d' Ardenne mensen een mooie tijd geven. Maar ze doen dat ook ecologisch verantwoord en met liefde voor de natuur. De gites terug opbouwen zal tijd vragen maar als zij nu al terug zouden kunnen starten met het verhuren van electrische fietsen, zou dat geweldig zijn. 

Deze fietsen zijn echter totaal verwoest en de verzekering komt niet tussen om deze te vervangen. En daar kunnen wij een verschil maken! Met deze steunactie willen wij ervoor zorgen dat ze dat deel van hun bedrijf al terug zouden kunnen opstarten. 

Wij geven ook terug!

Voor giften tot 25 euro krijg jij onze eeuwige dankbaarheid.

Voor giften tot 100 euro krijg jij een bon van 25 euro.

Voor giften tot 500 euro krijg jij een bon van 100 euro.

Voor giften tot 2000 euro krijg jij een bon van 500 euro.

Voor giften van meer dan 2000 euro ben jij sponsor van een fiets en vermelden we je op de website. En krijg je een bon van 500 euro uiteraard. 

Opgelet: als je anoniem stort kunnen wij je geen bon bezorgen! We hebben je naam en emailadres nodig om je te kunnen contacteren.

 

Het verhaal van Karla & Dirk

Corona was niet makkelijk, maar goed dat was voor iedereen zo. We maakten er dus maar het beste van.  Tijdens de sluiting zaten we niet stil.  10 maanden lang werkte Dirk in de vakantiewoning en we zouden een nieuwe kleine gite openen. Alles zo ecologisch mogelijk: recuperatie van water, muren en vloeren isoleren, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen aansluiten,…  Het was rekenen en tellen om onze droom waar te maken, maar dat heb je over voor dromen, toch?

Naast het ecologische wilden we onze gasten ook een unieke ervaring laten beleven. We wilden ze uitnodigen om te fietsen in de omgeving. Gezond genieten noemen we dat. Om iedereen deze mogelijkheid aan te bieden, investeerden we in elektrische fietsen.  Het was een risico. Maar ook hier, het was onze droom, dus gingen we ervoor. Een mountainbike of een stadsfiets, een kinderfiets… we hadden het allemaal. 

Na 10 maanden van verplichte sluiting, kwam het verlossende nieuws… 

De vakantiewoningen voor grotere groepen mochten terug open!! We waren fier op het werk dat we verzet hadden in tussentijd, blij dat we terug open mochten en onze klanten waren super enthousiast!

Helaas toen kwam 15 juli 2021… het water kwam eraan, met een ongelooflijke snelheid.  Het drong binnen in de fietsstalling en daarna in onze grote gite, nadien in onze nieuwe kleine gite en om te eindigen kwam het ook bij ons thuis binnen.  

Mensen uit het dorp kwamen ons helpen, redden wat er te redden valt…  We beleefden die eerste dagen in een waas, hopend dat alles nog zou werken, eenmaal het terug hersteld is.  Maar dat was utopie.  Geen enkele elektrische fiets werkt nog, de laders zijn verdwenen of stuk, de batterij stond 24u in het water, het display en de motor blijven stil. 

Het was een emotionele klap. Kapot waren we ervan.  Om de gites terug op te starten hebben we tijd nodig.  En moed. Bakken moed.  Maar de fietsen, dat zou ons veel sneller moeten lukken. Het zou ook ons ook helpen om terug aan de slag te gaan en de draad weer op te nemen. De verzekering komt echter niet tussen. Vandaar deze oproep. 

Jij kan ons helpen door een bijdrage te storten.  En wij willen je graag uitnodigen om nadien bij ons te komen logeren of een fiets te huren en de streek te verkennen. Zo zijn wij geholpen en kunnen wij toch weer aan onze droom verder bouwen. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/08/2021 gestart

Actie georganiseerd voor:

Ardenne Vélos

Ardenne Vélos

Actie georganiseerd door:

Linda Nuyts

Linda Nuyts

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/08/2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog