Faillissement aannemer

Faillissement aannemer
Nico De smedt

In 2022 zijn ik, mijn vrouw en 2 zonen van 8 en 2 jaar, na 10 jaar sparen eindelijk aan onze droom begonnen. Dachten we...

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Na al de jaren sparen, hadden we beslist om te renoveren. We zagen iets verderop een aannemer aan het werk. Na hem bij ons uitgenodigd te hebben, de nodige research gedaan hadden, besloten we in zee te gaan met hem. Hij kwam over als sympathiek, aangename en betrouwbare man die onmiddellijk ons vertrouwen had.

Na 1jaar twijfelen of we wel klaar waren om de grote stap te nemen, hakten we knopen door en tekende we een contract bij de aannemer. 

We maakten ons huis beneden leeg en bereiden ons voor om boven te wonen voor de komende 2 maanden. We hebben boven 3 slaapkamers. De kleinste werd onze geïmproviseerde keuken. Water halen we uit de badkamer en koken doen we op een oud gasvuur. De kamer is 6m². Er is geen dampkap, geen water,… Één kamer gebruiken we om met ons vieren te slapen en één kamer is onze leefruimte geworden. Met 2 energieke kinderen, 2 hondjes en 2 volwassen, geen verwarming boven en ijskoud, vochtig en vuil in de winter was dit niet evident.

De vaatwas…droogkast…wasmachine moesten we buiten in de slechte garage aansluiten.

De werken zouden 8 weken duren, maar in werkelijkheid is het nu 1 jaar en 2 maanden.

Alles werd gestript beneden (muren, vloeren, plafond, watertoevoer, elektriciteit, ramen) alles werd eruit gehaald. 

Toen na x aantal weken de vraag kwam voor een voorschot, stelden we ons geen vragen. Maar 1 maand later vroeg de aannemer terug een deel voorschot om de inflatie op te vangen door Corona. Hij zou vervroegd materialen aankopen voor alles ging opslaan. Een stock aanleggen zodat we op het einde niet teveel boven onze eindfactuur gingen zitten. Er werd in totaal 60% gevraagd van de totaalprijs. Om de ramen te bestellen, vloeren, keuken, maar toen we de aannemer minder en minder zagen merkten we dat er iets niet pluis was.

De keukenbouwer had nog geen voorschot ontvangen. Onze vloeren werden gereserveerd, maar ook zij kregen geen voorschot. Onze ramen werden niet besteld.  

Niemand denkt dat iemand je gaat laten zitten met zo omstandigheden… maar onze angst werd werkelijkheid. De aannemer was niet meer te bereiken en we zaten met een onafgewerkt huis. We leven nog steeds boven, zonder ramen… keuken…elektriciteit…vloeren… alles is een bouwwerf en we hoorden van de keukenbouwer dat de aannemer de boeken toe gedaan had. We zijn in totaal 60000 euro kwijt en alles wat voor dat geld gebeurd is, is afbreken. 20.000 euro zijn we verloren om af te werken, ramen en vloeren, keuken te kopen. We hebben een curator gehoord en die zegt dat je hier niks kan aan doen…je bent de kleine garnaal. Daarom zijn we met kleine beetjes het huis aan het afwerken. Ramen hebben we kunnen aankopen zonder btw maar daar stopt alles. 

Daarom vragen we hulp, met elke euro zijn we geholpen, zodat we toch alles beetje bij beetje kunnen afwerken en tegen deze zomer naar beneden kunnen met onze kinderen en hondjes. Dit heeft al zo lang geduurd en is niet gezond meer om zo te leven.

Bedankt. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 9/05/2023 gestart
81x bekeken

Actie georganiseerd door:

Nico De smedt

Nico De smedt

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 9/05/2023 gestart
81x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden