Eindelijk gerechtigheid voor Serge, Walter en Ward, vermoord in Guatemala.

Eindelijk gerechtigheid voor Serge, Walter en Ward, vermoord in Guatemala.
Guatebelga vzw

Steun het nakend assisenproces tegen 5 oorlogsmisdadigers uit Guatemala.

 

Na 23 jaar werpt onze vrijwillige inzet eindelijk vruchten af! Vijf hooggeplaatste Guatemalteekse ex-militairen en functionarissen worden voor het Belgisch gerecht gedaagd omwille van de misdaden die ze pleegden tegen de mensheid gedurende de burgeroorlog in de jaren '80 in Guatemala. Hierbij kwamen ook drie Belgische missionarissen van Scheut om het leven. Nog steeds wordt de rechtsstaat en de democratie in Guatemala ondermijnd door corruptie en straffeloosheid op het hoogste niveau. 

Wij, Guatebelga, steunen Guatemalteekse organisaties die de mensenrechten verdedigen. Het langverwachte assisenproces dat begin december 2023 in Leuven zal plaatsvinden betekent hierbij een grote doorbraak, een primeur in het internationaal recht. Daarom zijn we dringend op zoek naar fondsen om alle kosten die dit proces met zich meebrengt, te dragen, waaronder gerechtskosten, reiskosten en logies van getuigen, publiciteit, begeleiding van delegaties, etc.

De families van Ward, Walter en Serge, die als burgerlijke partijen dit proces in gang zetten, worden nu geconfronteerd met grote kosten. Zij willen echter dit proces doorzetten omwille van het groot belang voor de bevolking in Guatemala. 

Daarom rekenen we op jouw steun. Help de families om de kosten van dit proces te dragen en de bevolking in Guatemala te steunen.

Meer info:

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 3/07/2023 gestart
1963x bekeken

Actie georganiseerd door:

Guatebelga vzw

Guatebelga vzw

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 3/07/2023 gestart
1963x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog