Een leefbaar Mechelen-Noord

Een leefbaar Mechelen-Noord

We willen strijden voor een groene en leefbare omgeving in Mechelen-Noord.

 
€ 0 ingezameld

De actiegroep heeft als doel om de Mechelaars te informeren over de plannen rond de ontwikkeling van de verschillende groene gebieden in Mechelen Noord.

De plannen voor ontwikkelingen in Kantvelde zijn niet nieuw, en kunnen al vanaf de eerste dag op weerstand rekenen van de buurtbewoners. De laatste jaren worden de bewoners van Mechelen Noord overstelpt door nieuwe plannen. In geen tijd verloren we 16ha groene ruimte voor het Shoppingcenter Malinas. Tussen Malinas en het Rode Kruisplein worden nog meer ontwikkelingen gepland. Aan de overkant verdwijnt ook in het industriegebied Noord III het grootste deel van het groen door de bouw van nieuwe industrie en een verbindingsweg naar het shoppingcenter Malinas.
Op langere termijn zou er 30ha groen verdwijnen van het Witte Kinderbos op de middenstrook van de E19. 

De limiet is bereikt. Vanaf nu gaan we opkomen voor elk stukje natuur. Met honderden buurtbewoners die rekenen op de natuur in Kantvelde wordt dit een belangrijk actiepunt. Hopelijk kunnen we binnenkort de nodige gesprekken voeren met de promotoren en het stadsbestuur zodat ze volledig kunnen afzien van hun verdere bouwplannen in Kantvelde.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/01/2024 gestart
344x bekeken

Actie georganiseerd voor:

VZW Weerbaar Mechelen-Noord

Actie georganiseerd door:

Joost Bresseleers

Joost Bresseleers

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/01/2024 gestart
344x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog