Een boek kan je leven veranderen!

    Een boek kan je leven veranderen!

Wil jij mij helpen met de uitgave mijn derde boek, zodat ik er zoveel mogelijk mensen mee kan bemoedigen?

 

Leuk dat je de tijd neemt om mijn verhaal te lezen! 

Mijn naam is Anton Burger en ik ben de man van Heidy. Ook ben ik de vader van drie kinderen en twee pleegkinderen, waarvan er één in juli 2019 plotseling is overleden. Enkele weken daarvoor zijn Heidy en ik opa en oma geworden van ons eerste kleinkind Saar. Naast blijdschap was er ook veel verdriet, wat versterkt werd door het feit dat ik in datzelfde jaar ook volledig werd afgekeurd. Naast de ziekte van Bechterew had ik ook de diagnose ‘Multiple Sclerose' gekregen, een combinatie die maar zelden voorkomt. 

Dit dreigt een triest verhaal te worden, maar dat is zeker niet de bedoeling, want daarna zijn er hele mooie dingen gebeurd! Op aanraden van een vriendin ben ik gaan schrijven. Ik wist niet of ik dat wel kon, maar ik ben gewoon begonnen. Elke reis begint tenslotte met een eerste stap. Aangezien ik 27 jaar voor hulpverlening naar Roemenië ben geweest, had ik genoeg om over te schrijven. De combinatie met mijn grootste inspiratiebron, de Bijbel, heeft uiteindelijk geresulteerd in een ‘Bijbels bemoedigingsdagboek' met de naam ‘Spiegelen'.

Het vinden van een uitgever is niet altijd makkelijk, maar wonderlijk genoeg vond ik al snel Theo Veldhuis van uitgeverij Triple in Aalten. Theo werd niet alleen mijn uitgever, maar ook mijn vriend. Hij heeft 'Spiegelen' geredigeerd en uitgegeven en het is een prachtig boek geworden. Door de crowdfunding die door mijn schoonzus Ingrid was opgezet, kon ik de boeken die ik zelf tegen inkoopprijs moest afnemen kopen en werd mijn droom gerealiseerd!

Inmiddels zijn er honderden exemplaren van dit bijzondere boek verkocht. Dat geldt ook voor mijn tweede boek ‘Hoop in de storm', wat in mei 2023 uitgebracht is. Je zou dus kunnen denken dat ik van de royalty's en boekverkopen makkelijk een nieuw boek kan laten uitgeven, maar dat is niet het geval. De meeste auteurs gaan met hun boek voor spreekbeurten het land in en kunnen zo hun boeken verkopen, maar door mijn kwakkelende gezondheid is dit voor mij geen optie.

De afgelopen jaren hebben Heidy en ik ons regelmatig afgevraagd wat we met al die boeken op zolder moesten doen. Toen werd het ons duidelijk dat we ze niet allemaal hoeven te verkopen, maar dat we ze ook weg kunnen geven aan mensen die in deze dure tijden geen geld hebben om een boek te kopen, maar er wel graag één willen ontvangen. Daarnaast sturen we ook regelmatig boeken naar een stichting in Suriname die getraumatiseerde vrouwen en kinderen opvangt. Het is ontroerend om hun reacties te lezen.

Er gaat geen week voorbij of we ontvangen wel een kaartje, een telefoontje of een mailtje van een lezer die door één van mijn boeken geraakt of bemoedigd is. Dat maakt me klein en dankbaar, want vanuit mezelf voel ik me helemaal niet zo bijzonder of sterk. 

Het is altijd mijn grote passie geweest om er voor anderen te zijn. Nu dat fysiek vaak niet meer lukt, wil ik daar mijn boeken voor gebruiken en daarom wil ik heel graag doorgaan met boeken schrijven, boeken verkopen en vooral ook boeken weggeven. 

Mijn boeken zorgen ervoor dat ik ondanks dat ik chronisch ziek ben, toch mee kan blijven doen en in contact kom met veel verschillende mensen. 

Ik heb geschroomd om deze actie te starten, maar omdat ik weet dat ik het niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen doe, durf ik het aan.

Mijn derde manuscript heb ik afgelopen week naar mijn uitgever gestuurd. Als alles volgens plan verloopt, wordt er in de loop van volgend jaar opnieuw een boek van mij uitgegeven. Hoe leuk is dat! We kijken er naar uit wat dit nieuwe boek ons weer zal brengen!

Alvast bedankt! 

www.antonburger.nl

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 3/11/2023 gestart
1198x bekeken

Actie georganiseerd door:

Anton Burger

Anton Burger

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 3/11/2023 gestart
1198x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog