Dit is wat schulden met je doen

Dit is wat schulden met je doen

Meegstreden, moegewerkt en moegevochten... het resultaat na 5 jaar vechten om uit die financiële put te geraken.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Een narcistische ex-partner en een professionele tegenslag, meer was er voor mij niet nodig om in de financiële neerwaartse spiraal te belanden. Je probeert zo veel mogelijk te werken, in mijn geval 7 dagen op 7 zo'n 12-13 uur per dag (loontrekkend en zelfstandig bijberoep), maar de torenhoge kosten en intresten die je er nog eens bovenop krijgt, maken de tunnel zo uitzichtloos. Je krijgt zo vaak het gevoel geen kansen te krijgen je schulden af te betalen, maar nog een duwtje bij die dieperik in te krijgen.

Niemand die financieel in de problemen wil komen, want iedereen weet dat eens dat het geval is je er nog amper uit geraakt. Haalbare afbetalingen zijn een zeldzaamheid en de kosten en intresten die je aangerekend worden, zijn fenomenaal. In elk geval hoog genoeg om in een uitzichtloze put terecht te komen. Je wil wel, maar je kan gewoon niet. Elke keer je een afbetaling gedaan hebt, krijg je een nieuwe afrekening waarop het bedrag hoger is dan op de afrekening ervoor.

Het lijkt wel alsof je gestraft moet worden en dat laten incassobureaus en deurwaarders je ook duidelijk voelen. Geen empathische brief om tot een oplossing te komen, maar meteen het mes op de keel.

Je werkt en werkt en neemt amper vrije tijd want dat is tijd waarin geen geld binnenkomt en dat kun je je gewoon niet veroorloven. Elke keer je de brievenbus opent, is dat met een klein hartje. Elke keer als de deurbel gaat, is het schrikken. Elke ochtend sta je op met die schulden, elke avond ga je ermee slapen. Voor iedere uitnodiging die je krijgt, heb je een goed excuus klaar, want het kost geld en dat heb je niet. 

De schaamte ben je allang voorbij, daarvoor werd je al genoeg vernederd en je eigenwaarde ligt ver onder het nulpunt. 

In mijn persoonlijke geval is nu na 5 jaar van de 70000 euro initiële schuld nog een 25000 over. Moe gestreden, moe gevochten en moe gewerkt en het einde lijkt maar niet in zicht. De moed zakt je in de schoenen, maar toch zet je door, want doorzetten is de enige optie. Ik betaal nu ongeveer 1500 euro schulden af per maand, maar dat zijn veelal kosten en intresten terwijl de hoofdsom blijft staan. En, met een lening van 25000 euro op 5 jaar zou alle ellende voorbij kunnen zijn, maar dat kan en mag niet. Je mag en moet wel 1500 euro per maand schulden afbetalen, maar 500 euro per maand afbetalen om met een schone lei te kunnen beginnen? Nee vergeet het maar.

De schuldindustrie… zij die er baat bij hebben de financiële putten in stand te houden, zij die leven van het leed van een ander, zij die nietsontziend verregaande beslissingen nemen met alle gevolgen vandien. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13/03/2024 gestart
199x bekeken

Actie georganiseerd door:

Anneleen A.

Anneleen A.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13/03/2024 gestart
199x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog