De Mooiste Ster🌟

De Mooiste Ster🌟
Glenn Wuyts

Help de Mooiste ster om sterrenouders te ondersteunen na het verlies van hun kostbare sterrenkindje(s).

 

*Inleiding*

🖐🏻Hallo wij zijn Glenn en Shana en we willen graag onze nieuwe vzw “De Mooiste Ster” aan jullie voorstellen. Geïnspireerd door het eigen verlies van ons sterrenkindje Kyann, streven we ernaar sterrenouders te ondersteunen voor en na de bevalling door hen toegang te bieden tot middelen en informatie die hen kunnen helpen bij hun verdriet.

*Ons verhaal*

📖Ons verhaal begon met een positieve zwangerschapstest op 26 oktober 2022. We waren dolblij dat onze kinderwens zo snel in vervulling zou gaan en deelden ons geluk met iedereen. Maar dat gelukkige moment veranderde helaas plotseling.

Hoewel er na 22 weken aan onze kant zorgen waren over een mogelijke zwangerschapsvergiftiging, werden we steeds gerustgesteld door de gynaecoloog dat het niet nodig was om dit te testen. Na 29 weken voelde Shana echter dat er iets mis was. Aangekomen in het ziekenhuis kregen we het hartverscheurende nieuws te horen dat er geen hartslag meer was… We konden het niet geloven! Al onze dromen van een gelukkig gezin vielen ineens in duigen. Enkele dagen later werd Kyann op 23 april 2023 stil geboren in het ziekenhuis.

De volgende dagen waren gevuld met veel verdriet en ongeloof. Pas weken later kregen we van een professor gespecialiseerd in risicozwangerschappen te horen dat Kyann van het begin al een groeiachterstand had en waardoor hij dus ook te licht was. Dit was waarschijnlijk te wijten aan een slecht werkende placenta waardoor hij te weinig zuurstof en voedingsstoffen kreeg, met daarna zwangerschapsvergiftiging als gevolg.

We begrijpen nog steeds niet waarom onze gynaecoloog dit dan niet heeft opgemerkt tijdens de controles. Maar helaas hebben we vernomen via andere sterrenouders dat dit jammer genoeg vaker gebeurd, en daarom willen we in samenwerking met verschillende vroedvrouwen daar iets aan doen door preventieve informatie aan te bieden op onze website voor ouders met een zwangerschapswens.

Het helpt ons om te weten dat we via De Mooiste Ster, andere sterrenouders namens Kyann kunnen ondersteunen. En dat we er zo voor kunnen zorgen dat samen met het knuffelbeertje waarin wij zijn assen bewaren hij nog steeds verder leeft.

*Ons doel*

🧸Door deze ervaring hebben we samen besloten om een non-profitorganisatie op te richten genaamd De Mooiste Ster, die sterrenouders van A tot Z zal ondersteunen tijdens hun verlies, en zich ook bezighoud met het geven van preventieve informatie zodat zo weinig mogelijk mensen dit verlies hoeven te ervaren.

Op dit moment focussen we ons vooral op het samenstellen van kraampakketten speciaal voor ouders die hun baby verloren zijn tijdens de zwangerschap of kort na de bevalling. Deze pakketten zullen hun ondersteunen tijdens de eerste dagen na hun bevalling door middel van onder andere prematuur kleding, prematuur babynestje, kraamverband, en nog veel meer.

Ons doel is om deze pakketten gratis aan te bieden in de ziekenhuizen van België en Nederland, zodat elke sterrenouder in contact kan komen met onze organisatie. In deze pakketten zal ook een folder te vinden zijn met alle andere hulp en diensten die we hun kunnen bieden.

*Financiën*

⭐️Om ons doel te bereiken hebben we natuurlijk ook financiële middelen nodig. Daarom verwelkomen we alle sponsors en donateurs van bijvoorbeeld stoffen voor onze prematuur-kleding via het contactformulier van onze website. In ruil daarvoor bieden we ze zichtbaarheid op onze website en evenementen.

Deze evenementen zouden jaarlijks worden georganiseerd zoals benefietavonden, sponsorlopen, wafelverkopen, enz.

De bedoeling van deze crowdfundingspagina is om  extra hulp te krijgen bij het opstarten van het maken van kraampakketten die we willen aanbieden aan sterrenouders, zodat we vanaf het begin al zoveel mogelijk sterrenouders kunnen steunen met deze pakketten.

Iedereen kan natuurlijk ook een rechtstreekse donatie doen via een bankoverschrijving op het rekeningnummer: BE04 7330 7581 5331 of via onze website https://www.demooistester.be.

Via https://www.trooper.be/demooistester kan iedereen ons steunen tijdens al hun online aankopen. Als je via deze link aankopen doet op jouw favoriete online webshop, krijgt De Mooiste Ster een percentage van het aankoopbedrag gedoneerd via Trooper, zonder dat je extra hoeft te betalen!

*Transparantie*

🦋We hechten veel waarde aan transparantie, dus we houden al onze volgers en donateurs steeds op de hoogte van wat er gebeurt binnen De Mooiste ster en wat er gebeurt met hun donaties via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/DeMooisteSter of via de website: https://www.demooistester.be

*Dankwoord*

We willen je alvast bedanken dat je ons wil steunen.

We geloven dat uw steun niet alleen onze organisatie zal helpen groeien, maar ook het leven van sterrenouders zal verbeteren door de waardevolle diensten en middelen die we kunnen aanbieden.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via demooistester@gmail.com of telefonisch op het nummer 0472480141.

 

 

 

Vriendelijke groet,❤️

Glenn en Shana

Oprichters van vzw De Mooiste Ster

Ondernemingsnummer: 1000908158

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12/10/2023 gestart
810x bekeken

Actie georganiseerd door:

Glenn Wuyts

Glenn Wuyts

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12/10/2023 gestart
810x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog