Crowdfunding Zorgwoning vol zorgen, help Ingrid!

Crowdfunding Zorgwoning vol zorgen, help Ingrid!
Daphne Muilwijk

Invalide Ingrid opgelicht voor 108.000 euro!

 

Hallo iedereen,

Als naaste vrienden van Ingrid, een vriendin in nood, hebben we deze Crowdfunding opgezet. Als je ons verhaal leest dan begrijp je wel waarom we dit hebben gedaan...

Voor meer achtergrondinfo, zie ook de video van de Pano Reportage van 2 februari 2022. (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/02/01/aannemer-pano/)

Haar eigen kinderen en wij als vriendengroep hebben Ingrid al aan de dood zien ontsnappen vanwege een hartspierziekte Cardiomyopathie. Bovenop deze aandoening kreeg ze een 4-tal jaar geleden een herseninfarct. De linkerzijde van haar lichaam raakte verlamd en ze belandde in een rolstoel.

Ze heeft gevochten voor progressie en revalideert nog steeds.

Een nieuwe episode brak aan -een betere dachten we allemaal- toen Ingrid, op de bouwgrond van haar kinderen, een aangepaste woning ging laten bouwen waar ze met haar handicap vrij in zou kunnen bewegen. Een rolstoeltoegankelijk thuis voor haar en haar kinderen.

Het omgekeerde bleek het geval… Ingrid kreeg te maken met een malafide aannemer. De aannemer heeft inmiddels 4/5 van de bouwsom/hypotheek opgestreken en heeft daarna zijn bedrijf failliet laten gaan.

De schade is enorm: een fundering die niet deugt met als gevolg stabiliteitsproblemen, een te lichte constructie van het dak met zonnepanelen en dus onvoldoende draagkracht daarvoor, een douche die niet waterdicht is, water dat er in blijft staan, de verwarming die niet naar behoren werkt, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De kosten voor de advocaat, experts en de uitzichtloze situatie van de bouwval hebben ervoor gezorgd dat Ingrid momenteel financieel volledig aan de grond zit.

Na de Pano reportage die vorig jaar 2 februari 2022 is uitgezonden via de VRT, hebben zich 3 aannemers gemeld, die belangeloos de herstel-en afbouwwerken gaan doen, zonder uurloon te rekenen. Maar de kosten voor de nieuwe bouwmaterialen zijn voor Ingrids rekening. 

Zo komt er een betonnen fundering, die de woning meer stabiliteit moet geven. De gipskartonnen muurtjes zullen vervangen worden door stenen muren. Er komt een nieuwe vloer en het dak wordt opnieuw geïsoleerd en waterdicht gemaakt, ditmaal alles volgens de regels van de kunst. Volgend jaar komt er ook nog een nieuwe buitenmuur, met gevelsteen. Tegen volgende zomer zou het huis klaar moeten zijn.

Om alle bouwmaterialen te betalen is er nog wel een behoorlijk bedrag nodig. "Ik schat zo’n 60.000 euro", zegt Ingrid. "We hebben enkele bedrijven zover kunnen krijgen om kortingen te geven. Dat is fijn, maar wat materialen betreft is nog alle hulp meer dan welkom. We zitten nog steeds met een serieus financieel gat. Ik hoop natuurlijk dat de rechtszaak ooit leidt tot een schadevergoeding, maar dat is hoogst onzeker."

Geld om de bouwellende op te lossen is er niet. Zij kan dit financieel niet meer trekken.

De kosten om deze woning “betrouwbaar bewoonbaar” te maken komen boven op haar voorziene budget en hypotheek en dit is financieel onhaalbaar!

Wij vragen jullie daarom: help Ingrid mee een nieuwe woning te bouwen en laat haar letterlijk en figuurlijk niet in de kou staan! Help Ingrid uit de put! Als dit verhaal je raakt… stort dan op onderstaande rekening, ook al is het maar een klein beetje… maar vele kleine beetjes maken nu net het verschil! Alvast bedankt !!

Uw donatie komt rechtstreeks  op een voor deze crowdfunding geopende rekening bij haar terecht.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/07/2023 gestart
1803x bekeken

Actie georganiseerd door:

Daphne Muilwijk

Daphne Muilwijk

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/07/2023 gestart
1803x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog