Cavalier In Nood

Cavalier In Nood
Linda Van Pelt

De stichting Cavalier in Nood heeft jullie hulp nodig. Help de stichting cavaliertjes redden.

 

Commerciële fokkerijen zo noemen ze het, een mooi woord voor de ordinaire broodfokkers die enkel hun kassa willen horen rinkelen.  Een pupje kopen wanneer je wil want in de commerciële fokkerijen ga je binnen en kom je buiten met een lief klein pupje zonder dat je de mama of papa hebt gezien.  Maar of je pupje zo gezond gaat zijn is nog maar de vraag.  De mama's en papa's van die mooie schattige pupjes hebben een vreselijk leven.  Ze worden mishandeld, verwaarloosd en ja misbruikt.  Ze moeten zoveel mogelijk pupjes baren maar ze mogen geen geld kosten.  Als de hondjes in opvang komen zijn ze zo vies en verwaarloosd, de meeste zijn enorm bang omdat ze mishandeld zijn.  Hun tanden zijn dermate slecht dat sommige bijna geen tanden meer over houden na de sanering.  De oren zien zwart van de viezigheid, dikwijls hebben ze mijt, gisten en ontstekingen die weken behandeld moeten worden.  Heel veel van de hondjes hebben slechte hartjes en moeten langs de cardioloog om een hartdoppler (kleurenecho van het hart) en krijgen medicatie om het hartje te ondersteunen.  Sommige zijn te mager door te weinig eten en/of de nodige parasieten/wormen in hun darmpjes.   Hun hele gestel heeft het heel hard te verduren gehad door de jarenlange mishandeling en verwaarlozing.  Dit is wat er achter de schermen allemaal gebeurd, dit is waar broodfokkers verantwoordelijk voor zijn.  Als ze niet genoeg pupjes meer op de wereld zetten worden ze afgedankt en vervangen door een jonger exemplaar.  En de geschiedenis herhaald zich spijtig genoeg keer op keer.  Als ze niemand vinden voor de afgedankte honden worden ze geëuthanaseerd of staan ze een gruwelijke dood te wachten.

Wel dan heb je deze stichting, zij nemen de lieverdjes onder hun vleugeltjes en plaatsen ze bij een opvanggezin.  Het opvanggezin wordt begeleid door de stichting zodat ze medisch geholpen worden.  Het opvanggezin leert ze alles, verzorgen hen en overstelpen de lieverdjes met heel veel liefde en genegenheid, iets wat ze nooit gekend hebben.  Ze zijn niet zindelijk, weten niet wat uit een bakje eten is, wandelen aan de leiband is vreselijk eng en nog zoveel meer dat ze niet kunnen en kennen.  De hondjes moet alles aangeleerd worden zoals je bij een pupje moet doen.  Buiten heel veel emoties, geduld en liefde  kost dit alles enorm veel geld. 

Stichting Cavalier in Nood kan jullie steun heel goed gebruiken, de lieve arme hondjes zullen jullie zo ontzettend dankbaar zijn dat ze een mooie nieuwe welverdiende 2de kans krijgen.
Ze verdienen toch een mooi hondenleventje.

De stichting, de opvanggezinnen maar vooral al die lieve arme hondjes zullen jullie zo ontzettend dankbaar zijn.

Neem gerust een kijkje op de website of de facebookpagina Stichting Cavalier in Nood | Facebook
Home - Stichting Cavalier in Nood Stichting Cavalier in Nood - opvang, rescue, adoptie en bemiddeling.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12/07/2023 gestart
2103x bekeken

Actie georganiseerd door:

Linda Van Pelt

Linda Van Pelt

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12/07/2023 gestart
2103x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog